Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Εισαγωγή - Τι θα βρείτε σε αυτό το Blog

Μετά απο μισό αιώνα προβληματισμών και μελετών αποφάσισα να βγω στην δημοσιότητα και με την δημιουργία αυτού του Blog, για να αποδείξω πόσο ψευδέστατα και καταστροφικά είναι τα δύο αλληλοϋποστηριζόμενα Συστήματα, αυτό του Εβραιοχριστιανισμού και της Ψυχολογίας - Ψυχιατρικής, τα οποία πρέπει το συντομότερο να αναπροσαρμοσθούν ή να καταργηθούν διότι μέσω και της Νομοθεσίας κρατούν την Ελλάδα κολλημένη στον Μεσαίωνα!

Έχοντας μελετήσει τους πιο διάσημους συγγραφείς βιβλίων ιστορικής και επιστημονικής απομυθοποίησης του χριστιανισμού και των θαυμάτων, καθώς και ψυχολογίας, ψυχιατρικής και αντιψυχιατρικής, και διάσημους φυσικούς, βιολόγους και ιατρούς, πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να χωρίσει η Εκκλησία από το κράτος και να μεταρρυθμιστεί το εγκληματικό Ψυχιατρικό Σύστημα και η Νομοθεσία και να διδάσκεται η θεωρία της Εξέλιξης στα σχολεία που είναι μια πραγματικοτητα και είμαι σε θέση να απαντήσω σε κάθε αντίθετο επιχείρημα.

Για οποιαδήποτε απορία, πρόταση ή συζήτηση ή αντίρρηση όσον αφορά το παρόν Blog θα ήθελα να μου αποστέλλετε e-mail στο theo.vardakas@gmail.com ή να επικοινωνείσετε μαζί μου στο 6982116496. Διαθέτω μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη 1000 (δανείστικη και χαριστική) περίπου βιβλίων, για την οποία θα κάνω ειδική αναφορά σε επερχόμενη δημοσίευσή μου, και επιθυμώ την επικοινωνία με άτομα με συναφείς ανησυχίες προς δημιουργία Συνδέσμου ή Συλλόγου, Επιστημονικών Μελετών και Ερμηνειών παντός επιστητού.
Εκτυπώστε αυτό το άρθρο!

11 σχόλια:

  1. Επισκέφτομαι το blog από τη διαφήμιση στο in.gr. Ενδιαφέρουσα προσπάθεια για την προβολή του αθεϊσμού, αξίζει συμπαράσταση. Ωστόσο, τα παρακάτω υπονομεύουν σοβαρά το κύρος του blog:
    1) Η προφανής ανάγκη επιμέλειας των κειμένων (π.χ. για διόρθωση των χτυπητών ορθογραφικών λαθών)
    2) Κάποιες ασυνάρτητες και ατερκμηρίωτες αναφορές, π.χ. περί εγκληματικής ψυχιατρικής, που δεν καταλαβαίνει κανείς ποιον αφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε ανωνυμε

    1)Συγνωμην για την κακη επιμελεια των κειμενων αλλα δυσκολευομαι να χειριστω το blog, ειμαι λιγο αρχαριος και οσο παω μαθαινω.

    2)Σε μελλοντικο μου κειμενο θα αναφερθω για τους ψυχιατρους αναλυτικα, παντως η εγκληματικοτητα τους εγκειται στο οτι ειναι 100% με τα συμφεροντα του χριστιανικου κατεστημενου και τα ψυχιατρεια τους ειναι η προσομοιωση της χριστιανικης Κολασης, και οποιος δεν συμφωνει με τα χριστιανικα τους πιστευω τον εγκλωβιζουν,και τον εξαφανιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία το διαβάσαμε κι αυτό: "τα δύο αλληλοϋποστηριζόμενα Συστήματα του Εβραιοχριστιανισμού και της Ψυχολογίας - Ψυχιατρικής κρατουν την Ελλαδα κολλημενη στον Μεσαιωνα!". Που ζείτε μερικοί;
    Οι παρατηρήσεις μου:
    1. να διδασκεται η θεωρια της Εξελιξης στα σχολεια που ειναι μια πραγματικοτητα
    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η εξέλιξη δε διδάσκεται στα σχολεία; Από το δημοτικό και ειδικά στο γυμνάσιο και στο λύκειο διδάσκεται και μάλιστα με πολλά επιχειρήματα. Κανείς δεν την αμφισβητεί. Ούτε και η εκκλήσια πλέον. Ακόμα και στο μάθημα των θρησκευτικών αναφέρουν πολύ ξεκάθαρα ότι η δημιουργία του κόσμου είναι γραμμένη αλληγορικά... Προς ενημέρωσή σου τα παραπάνω.
    2. Αναφέρεσαι σε εγκληματική ψυχιατρική και τη συνδέεις και αυτή με το χριστιανισμό.
    Λοιπόν όντας φοιτητής Ιατρικής και έχοντας αφιερώσει αρκετές ώρες στο μάθημα της ψυχιατρικής σε πληροφορώ ότι ούτε δευτερόλεπτο δεν πέρασε από το μυαλό μου η σύνδεση που κάνεις. Νομίζεις ότι άθεοι και χριστιανοι με ψυχιατρικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο; Κάνεις μεγάλο λάθος. Με την ίδια λογική αν παρουσιαστεί ένας αλλόθρησκος με ψυχιατρικό πρόβλημα οι ψυχίατροι θα προσπαθήσουν να τον αλλαξοπιστήσουν κι αν δεν γίνεται πάει να πει δε θεραπεύεται;
    3.Είναι από τις λίγες φορές που βλέπω τέτοια διαφήμιση βιβλίων
    4. Αρκετά από τα βιβλία που μελέτησες και ανέπτυξες τις απόψεις σου είναι παμπάλαια και ξεπερασμένα, οπότε επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω για την εγκυρότητά τους. Η επιστήμη (παγκόσμια και σε κάθε τομέα ακόμη και θρησκευτικό) έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια. Ας αναζητήσουμε νεότερες πηγές.
    5. Και τελειώνοντας κάπου εδώ για σήμερα... just to know είναι πολύ διαφορετικό πράγμα να μιλάς για τον χριστιανισμό και για τον κλήρο. Αν είναι ο κλήρος που σε ενοχλεί μη τα βάζεις με τη θρησκεία και τους χριστιανούς αλλά μ' αυτους που κινούνε τα νήματα.

    Θα επανέλθω ενδεχομένως και σε άλλα άρθρα.

    "Πίστευε και μη, ερεύνα" και όχι "πίστευε, και μη ερεύνα"(κάτι που μας μάθανε στο σχολείο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε lex χαιρομαι που ενοχληθηκες και προδοσες την ενοχη σου και το στιγμα σου! Προφανως εισαι ενας αμετανοητος Εβραιοχριστιανος εκτρελλαντης και εχεις καποιον δικο σου τρελλανει μεσω της Ψυχιατρικης και του Χριστιανισμου.
    Λες οτι η εκκλησια σου πλεον ενεκρινε την θεωρια της εξελιξης κλπ.κλπ Εισαι φοβερος!!! Δηλ. παλι καβαλα η εκκλησια!!! Προσαρμοσθηκε σε χιλιαδες νεες αντιφασεις και παλι δικαιουται να ειναι εξουσια και να μιλαει!!!
    Οσον αφορα την δολοφονικοτατη ψυχιατρικη την κατασταση της την αγνοεις παντελως οπως την αγνοουν ακομα και επαγγελματιες ψυχιατροι! Γνωριζω αρκετους τρελλαμενους και σε πληροφορω οτι κανεις δεν παει μονος του στον ψυχιατρο αλλα με εξαπατηση δολο και βια συγγενων και εφαρμοζουν την δολοφονικοτατη τεχνικη του εγκλωβισμου και του στιγματισμου ως αυνανιζομενων η ομοφιλοφιων η παρανοϊκων αδικως και ανευ μαρτυρων υπερασπισης, και ο ψυχιατρος προβαλλει παντα την δικη του χριστιανικη φυσιολογικοτητα για να προσαρμοσθη ο ασθενης δια της βιας πριν του απευθυνει γραπτως την διαγνωση της ψυχωσικης συνδρομης (= τρελλας) και βαλλει τον συγγενη να υπογραψει την θανατικη καταδικη και της ψυχης του ασθενους ενωπιον δυο γιατρων μεσα σε καποια κλινικη-κολαστηριο δηλ. την ισοβειο ενοχοποιηση, ελεγχο, χαπακωμα δια της βιας κλινικες και ηλεκτροσοκ ισοβιως και αφαιρεση ολων των δικαιωματων νομικων και ανθρωπινων!!!!
    Ολοι τους πιστευουν σε ψυχες και στο χριστιανισμο διοτι αλλιως δεν παιρνουν αδεια, δεν μπορουν να διαχειριστουν την ψευτικη γλωσσα της ψυχιατρικης.
    Οπως ασθενει το σωμα ετσι και η ψυχη!!! λενε! Ελα ομως που δεν ειναι ετσι. Στην πραγματικοτητα η ψυχικη ασθενεια ειναι ηθικη βλαβη και ψυχικη οδυνη!!! Δηλ. εκει που τους χρωστουσαμε τους πηραμε και το βοδι!!!
    Και διακυρυσουν ψευδαιστατα οτι δεν γνωριζουμε που οφειλονται οι ψυχικες παθησεις και οτι υπαρχουν πολλες θεωριες, και ασχολουνται με βιοχημιες εγκεφαλου και αλλες ανοησιες. Διοτι ο εγκεφαλος δεν λειτουργει ποτε με βιοχημιες που επηρεαζουν ομοιομορφα τις συναψεις και τις ινες και οχι διαφορικα!!!
    Η διαφορικη επηροη γινεται μεσα απο τα βιωματα και την διορθωση της ηθικης βλαβης με αναζητηση συγνωμης και τον σεβασμο των προσωπικων δεδομενων και οχι την δολια εισβολη στον προσωπικο χωρο στα μυστικα ελατηρια της βουλησεως για τον αδικο στιγματισμο και την καταρευση της. ( κλασσικη δολοφονικη ψυχοτεχνικη εγκλωβισμου)
    Νομικα δικαιωματα πρεπει να εχει καθε ανθρωπος και δεν μπορει να ζησει καποιος με ολες τις υποχρεωσεις και ανευ δικαιωματων.Ο ασθενης αντι για δικαιωση αφανιζεται νομικα με απατες βια και νοθεια!!!
    Τις βλαβες στις κοιλιες του εγκεφαλου και στον μετωπιαιο λωβο τις δημιουργει ο νομικος αφανισμος ο φοβος εγκλεισμου απο τους συγγενεις οι οποιο ειναι ταυτοχρονα προστατες και δημιοι του ασθενους που βιωνει ετσι μια πραγματικη Κολαση αδικης και βιαιης υπερενοχοποιησης.
    Ετσι οι εκτρελλαντες ισχυροποιουνται (ισχυρο εγω) και απενοχοποιουνται και κλεβουν την ψυχη, την χαρα, την αξιοπρεπεια, και καλοσυνη, τα μυστικα δραματα των ασθενων χωρις δικαιωση τους, την περιουσια και τον ανδρισμο τους και γινονται οι μαγκες της οικογενειας οι "φυσιολογικοι", οι επιτυχημενοι, π.χ. Δικτατορες π.χ. Μεταξας Ιωαννης και οι ταμπελωμενοι εξουθενωνονται ως το αδικο τελος μεσα στα κολαστηρια. Μιλαμε για 100.000 νομιμα εγκληματα πλην ομως ανηθικοτατα καθε 10 χρονια στην Ελλαδα. Κανεις δεν αξιζει τετοια τιμωρια και ιδιως οσοι δεν πιστευουν στον ξενοφερτο και καταστροφικο Εβραιοχριστιανισμο.
    Μιλας για το αν δεν αλλαξοπιστηση οτι παλι θεραπευεται? Κανεις δεν θεραπευεται παγκοσμιως και κανενας δεν παιρνει πιστοποιητικο ψυχικης υγειας απαξ και ταμπελωθει, μιλαμε για ταφοπλακα πραγματικη. Να διαβασετε ολοι το Αντισταση στην εποχη του τιποτα του Κλ. Γριβα και μαλιστα ιδιως το τελευταιο κεφαλαιο για να δειτε για ποια Εταιρεια μιλαμε.
    Το συστημα αυτο εχει υποχρεωση να εξυπηρετει τα νομιμα συμφεροντα των εκτρελλαντων και καμμια υοχρεωση απεναντι στους ταμπελομενους οι οποιο νομικα πλεον δεν υφιστανται. Αρα μετατρεπονται σε νομιμους ψευτες και ψευδομαρτυρες δηθεν επιστημονες και ο,τι δημοσιευουν ειναι ψευδαιστατο και αντιεπιστημονικο. Οσοι θιγονται συνηθως ειναι ασθενεις και δεν δινανται να αντιδρασουν, ενω οι αλλοι οι εκτρελλαντες η οι αδιαφοροι τα δεχονται ευχαριστως διοτι τους καθησηχαζουν.
    Μπορειτε να ψαξετε να βρειτε αθεους ψυχολογους και ψυχιατρους και να ρωτησετε και στους συλλογους των. Θα σας πουν δεν τους ξερουμε αυτους εμεις δουλευουμε με τον Αδαμ και την Ευα!!!κλπ.
    Οσον αφορα τον διεφθαρμενο κληρο και τον δηθεν ιδανικο χριστιανισμο σε παραπεμπω στα περιοδικα Δαυλος που κυκλοφορουν 20 χρονια καθε μηνα στα περιπτερα, και στα βιβλια του Καλοπουλου που κονιορτοποιουν τον ψευδαιστατο και καταστροφικοτατο Εβραιοχριστιανισμο και αποδεικνυουν ψευδαιστατη την δηθεν Ανασταση, καρφωμα και λπ. του Χριστου, Αγιο Φως κλπ. θαυματα της Καινης και Παλαιας Διαθηκης των Εβραιων, βλ. www.greatlie.com και στα βιβλια των Βερεττα, Ντεσνερ, Τσακαλια, Γρηγορομιχελακη, Richard Dawkins, Weinberg, Hawkihg και της βιβλιογραφιας μου που θα δημοσιευσω σε λιγο.
    Οσο για τις θεωριες της ψυχιατρικης ισχυουν μονο οι θεωριες των Βινικοτ και οι στατιστικες του Μποουλμπυ εδω και 60 χρονια δημοσιευμενες και να διαβασετε την Βιομηχανια της Τρελλας, και το Δευτερο Αμαρτημα και ολα τα αλλα του Szasz, του R. Laing, του Cooper και για την λειτουργια του εγκεφαλου το American Scientific εχει site, και βγαινει στα Ελληνικα καθε μηνα απο τις εκδοσεις Κατοπτρο.
    Οσο για τα παλαια και καινουργια βιβλια μαθε οτι η επιστημη ειναι μια και δεν παλιωνει ποτε και οι μεγαλοι επιστημονες παντα ησαν ολοι ΑΘΕΟΙ και ετσι προκοψε η επιστημη. Οι θρησκοι μονο ζημια κανουν και απολαμβανουν τους κοπους των αθεων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια και σ'ευχαριστώ για την όμορφη ταμπελίτσα του αμετανόητου εβραιοχριστιανού εκτρελλάντη(τι λέξη κι αυτή, ούτε τα λεξικά ούτε καν το google δεν την έχει), που τόσο εύκολα μου απέδωσες από ένα ποστ που έκανα. Αυτό και ο τρόπος που γράφεις φανερώνουν την "ωριμότητα" μισού και βάλε αιώνα που κουβαλάς στην πλάτη σου. Επίσης θα παρακαλούσα να σταματήσει το φαινόμενο διαστρέβλωσης το λεγομένων μου. Ο λόγος που έγραψα δεν ήταν για να υπερασπιστώ τον χριστιανισμό ή κάποια άλλη θρησκεία, αλλά για να επισημάνω ανακρίβιες που εντόπισα στα όσα διάβασα.
    1. Είπα: "Κανείς δεν την αμφισβητεί(την εξέλιξη). Ούτε και η εκκλήσια πλέον.", και μεταφράζω γιατί για μερικούς βλέπω είναι δύσκολο: Η εκκλησία αναγκάστηκε μπροστά σε αδιάψευστα και ακράδαντα στοιχεία να παραδεχτεί το λάθος της και να αποδεχτεί την εξέλιξη. Εσύ μου γράφεις: "Λες οτι η εκκλησια σου πλεον ενεκρινε την θεωρια της εξελιξης κλπ.κλπ Εισαι φοβερος!!! Δηλ. παλι καβαλα η εκκλησια!!!". α) η εκκλησία σου γράφεις, λες και γνωρίζεις τα πάντα για μένα.. μα τι λέω ενας αμετανοητος Εβραιοχριστιανος εκτρελλαντης είμαι, πως το ξέχασα; β) πώς αυτό που είπα δείχνει ότι η εκκλησία είναι καβάλα, πραγματικά δεν μπορώ να τα συνδέσω, μάλλον γιατί δεν συνδέονται. Την επόμενη φορά προσπάθησε να μετριάσεις την οργή σου, που κάποιος αποφάσισε να γράψει ελεύθερα την άποψή του, και να ερμηνεύσεις τα λεγόμενά μου με ορθό τρόπο.
    2. Γράφεις: "Οσον αφορα την δολοφονικοτατη ψυχιατρικη [...] διοτι αλλιως δεν παιρνουν αδεια, δεν μπορουν να διαχειριστουν την ψευτικη γλωσσα της ψυχιατρικης." Σε πληροφορώ έχεις μείνει πολλά χρόνια πίσω και μου προκαλεί εντύπωση αυτό. Ισως φταίνε οι ξεπερασμένες πηγές σου. Έχουν προ πολλού περάσει εκείνες οι εποχές, που άνθρωπος φοβόταν τον ίσκιο του και πλέον έννοιες όπως αυνανισμός και ομοφυλοφιλία είναι γνωστές και κάθε μέρα πιο αποδεκτές. Και επιμένω ότι κανείς ψυχίατρος σήμερα δεν εφαρμόζει στον ασθενή του χριστιανικές ή άλλες πεποιθήσεις κι ούτε κρέμεται από τη θρησκεία του για να πάρει την άδειά του. Είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ψυχικά διαταραγμένων (προτιμώ αυτόν τον όρο από το τρελός που τόσο εύκολα αναφέρεις) οφείλεται σε εσωτερική σύγκρουση των ενστίκτων και των κανόνων που ο καθένας επιβάλλει στον εαυτό του. Αν η σύγκρουση του Εκείνου και του Υπερεγώ αντίστοιχα είναι τέτοια που δεν μπορεί να τις διαχειριστεί το Εγώ τότε προκαλείται η ψυχική διαταραχή. Τελικά εξαρτάται από την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία κάθε ατόμου, αν τελικά θα εμφανίσει κάποια ψυχική διαταραχή. Κάποτε θα συμφωνήσω ότι έπαιζε μεγάλο ρόλο σ'αυτό η θρησκεία. Σήμερα όμως το ποσοστό συμμετοχής της θρησκευτικής κατάστασης του ατόμου έχει μειωθεί πάρα πολύ. Με μια ματιά γύρω του το διαπιστώνει κανείς. Στη θέση της θρησκευτικότητας έχουν αναδειχτεί η οικονομική κατάσταση, η κοινωνική, η επαγγελματική, η οικογενειακή, σε κάποιες δε περιπτώσεις (αποδεδειγμένα επιστημονικά) και η γενετική. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις που αναφέρεις, αλλά είναι τραγικό να γενικεύουμε σε τετοιο βαθμό.
    3. Η θρησκεία είναι τόσο αρχαία όσο και ο ίδιος ο άνθρωπος. Ξεκίνησε κυρίως α)ως ένας τρόπος εξήγησης του ανεξήγητου και β)ως τρόπος αποβολής του φόβου του θανάτου. Έκτοτε δε εξελίχθηκε, πήρε διαφορετικές μορφές και έφτασε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Είναι δικαίωμα του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι. Ή μάλλον οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να πιστεύουν σε μία ανώτερη δύναμη είτε αυτή λέγεται Δίας, είτε Αλλάχ, είτε Ων και πάει λέγοντας. Δεν βλέπω κάτι μεμπτό στο να πιστεύει ο άνθρωπος κάπου. Του δίνει ένα νόημα. Χωρίς την πεποίθηση ότι υπάρχει ζωή μετά το θάνατο αυτόματα η ζωή μας κρίνεται ανούσια. Ποιος ο λόγος να ζούμε; Ποιος ο λόγος να είμαστε καλοί ή κακοί; Ποιος ο λόγος να εργαζόμαστε, να σπουδάζουμε, να συναναστρεφόμαστε με άλλους; Ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτή τη συζήτηση στο παρόν blog; Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι οι θρησκείες που κάνουν κακό στον άνθρωπο, αλλά αυτοί που κρύβονται κάθε φορά πίσω από αυτές. Συμφωνώ ότι αποτελεί ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια επιτήδειων. Αλλά ως εκεί. Σημασία έχει αν κάποιος θα δείξει απλά πίστη ή τυφλή υποταγή. Προσωπικά πιστεύω εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι και εκεί θα έπρεπε να εστιάσετε.
    4. Από προσωπική εμπειρία, έχοντας έρθει σε επαφή με ανθρώπους με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσειςκαι άθεους, είσαι ο πρώτος που δηλώνει ότι είναι άθεος (κάτι που είναι δικαίωμά σου και μπράβο που το παραδέχεσαι) ωστόσο όμως κάνει έναν πρωτοφανή πόλεμο εναντίον άλλης θρησκείας. Και σύμφωνα μέ όσα έγραψα παραπάνω πιστεύω ότι συγκεντρώνεις την δυναμικότητά σου σε λάθος αντικείμενο. Μην πολεμάς τον χριστιανό, τον μουσουλμάνο, τον βουδιστή, το δωδεκαθεϊστή κλπ αλλά αυτόν που κυβερνάει το μυαλό του, που δεν είναι ο Θεός του αλλά αυτός που τον αντιπροσωπεύει στη γη και που είναι άνθρωπος όπως εμείς.
    5. Τέλος όσον αφορά την επιστήμη, ναι συμφωνώ ότι είναι μία, αλλά δε μένει στάσιμη. Παλιώνει και ανανεώνεται. Και όσα ίσχυαν πριν 50 χρόνια δεν ισχύουν σήμερα, και αυτά που ισχύουν σήμερα δε θα ισχύουν σε 50 χρόνια, καθώς η αντίληψη του κόσμου και των νόμων που τον διέπουν καθημερινώς διευρύνεται. Και μη τους βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι. Ούτε όλοι οι επιστήμονες ήταν άθεοι, ούτε όλοι οι θρήσκοι κάνουν ζημιά. Θα πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβεις αυτό, γιατί το να είναι κανείς απόλυτος είναι το πρώτο βήμα προς την καταστροφή. Σε λίγο θα μου πεις ότι οι περίοδοι πολέμων, μεγάλων καταστροφών και αιματοχυσιων είναι αποδεκτές και επιθυμητές καθώς σε περίοδους πολέμου σημειώνεται και η ταχύτερη, μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ιατρός. Είμαι διδάκτωρ των οικονομικών και θεωρώ τον εαυτό μου σκεπτικιστή. Όταν πρωτόμαθα για το ιστολόγιο σας ενθουσιάστηκα αλλά γρήγορα ήρθε η απογοήτευση. Θα συμφωνήσω με τον lex. Τα περισσότερα βιβλία σας είναι παμπάλαια και παρωχημένα. Επίσης οι εξηγήσεις/αναλύσεις σας είναι επιεικώς αφελής και επιφανειακές.

    Τέλος, καλό θα ήταν να μάθετε να γράφετε σωστά Ελληνικά... ξεκινώντας από τους τόνους...

    Μετά εκτιμήσεως
    Τάλως /\

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία είναι αυτά που γράψατε εδώ, μ' άρεσαν γι' αυτό έκανα σύνδεσμο στο δικό μου blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έπεσα στα χέρια ειδικών που με απροσανατόλισαν και με ξεπουπούλιασαν οικονομικά.

    Έχω μια κόρη 14 ετών που έχει μαθησιακές δυσκολίες. Δεν γράφει στραβά ή ανάποδα, διαβάζει κανονικά, δεν μπορεί να μάθει/ αποστηθίσει/ συλλέξει σημαντικά στοιχεία/ συνοψίσει/ επιλέξει κυριότερά του (ο,τιδήποτε φανταστείτε) μπροστά σε μια σελίδα βιβλίου του σχολείου, κυρίως ιστορίας ή γεωγραφίας.
    Λόγω της δυσκολίας της σε κάθε σχολείο επιλέγει να κάνει παρέα μόνο με προβληματικά/ παραβατικά παιδιά και μας φέρνει πάντα μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα που μας σπρώχνουν σε απελπισμένες πράξεις (αλλαγή σχολείου, αλλαγή "ειδικών" κλπ). Ότι χαρίσματα έχει φροντίζει με κάθε τρόπο να τα εξαφανίσει, προκειμένου να μη διαφέρει στην προβληματική φίλη της (φρόντισε να ξεχάσει τα πορτογαλικά της, αποπειράται να κάνει το ίδιο στα γαλλικά της, στράβωσε τα μπροστινά της δόντια για να βάλει σιδεράκια όπως η φίλη της, καθόταν με τα γόνατα να συγκλίνουν προς τα μέσα και να ενώνονται ώστε να στραβώσουν ενώ η ίδια παλιάέτρεχε με τα δυνατά πόδια της σαν δρομέας, προσπαθεί σε πάρτυ να τρώει τούρτα ενώ τη σιχαίνεται κλπ).

    Έχει μεγάλη κλιση στο μπαλέτο και στο πιάνο (όπου μαθαίνει και προετοιμάζει περισσότερα από ότι της δίνεται κλπ) Μακάρι να υπήρχε ένας κόσμος που να μπορούσε να αξιοποιήσει αυτά τα ταλέντα χωρίς να χρειάζονται και οι λοιπές γνώσεις. Δυστυχώς έχω παρακολουθήσει προφορικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για πρόσληψη καθαριστριών από το δημόσιο και για λόγους συναγωνισμού τις ρώταγαν τι γνωρίζουν για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

    Οι θεραπευτικές εισηγήσεις των ειδικών στα χέρια των οποίων έπεσα και με αφαίμαξαν ήσαν (δεν είναι όλες οι απόψεις του ίδιου ατόμου):

    - Δεν έχει δυσλεξία (Λες και υπάρχει ένας διαχρονικά ισχύων ορισμός της δυσλεξίας.Και εγώ είχα δυσλεξία τα χρόνια μου και την αντιμετώπισαν με το ξύλο και τον εξευτελισμό).

    - Θα ασχοληθούμε με την προσωπικότητά της μόνο. (Δεν μου απαντάνε όμως στο ερώτημά μου "Δέστε δημοσίευμα της Καθημερινής υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι για να μαθαίνουν τα δυσλεκτικά παιδιά. Γιατί αυτές τις μεθόδους να τις ανακαλύψουμε εμείς -μαζί με τους κατάλληλους ειδικούς - όταν η κόρη μου θα είναι 26 ετών και όχι τώρα;

    - Αφήστε τη να μείνει στην ίδια τάξη. Καλό θα της κάνει( Όμως εγώ έχει διαβάσει διάφορα βιβλία και άρθρα για τη δυσλεξία, και πουθενά δεν λέει ότι θεραπεύεται με το να μείνει το παιδί στην ίδια τάξη).

    - Πηγαίνετε στον τάδε που είναι ειδικός στο να προετοιμάζει δυσλεκτικά παιδιά στο σχολείο και στο τέλος τους περνάει η δυσλεξία. Πήγα και πέρασα τη χρονιά με άθλιες συνθήκες. Ο ειδικός κάθε φορά απήύδηζε προσπαθώντας να της μάθει κάτι, δεν τα κατάφερνε, έλεγε ότι η κόρη μου κουράστηκε και "έχει κατεβάσει τα ρολλά" και μου έδινε μερικές σελίδες γεμάτες με κείμενο το οποίο εγώ ο μή ειδικός θα αναλάμβανα να της τα περάσω στο μυαλό -σαν να ήταν ένα φάξ - προτού κοιμηθεί το βράδυ.

    - Να κάνετε οικογενειακή θεραπεία. Εσείς η κόρη σας και η γυναίκα σας. Θα είμαι εγώ και ένας άλλος συντονιστής. Γιατί ο άλλος (ο μπακαλόγατος); Γιατί έτσι γίνεται η ομαδική θεραπεία. Μπορείτε κυρία μου να μου δείξετε σε ένα από τα βιβλία της ομαδικής θεραπείας που έχετε στη βιβλιοθήκη σας να αναφέρει ότι θα υπάρχει και δεύτερος θεραπευτής; Έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Και τι με αυτό; Και στη Βραζιλία σε ορισμένες περιοχές κάνουν βουντού. Πόσο θα κοστίσει; 140 η συνεδρία (70 αυτή και 70 ο ειδικευόμενος μπακαλόγατος). Τι λέτε κυρία μου;(Και η θεραπεύτρια καπνίζει σαν φουγάρο μπροστά στην κόρη μου χωρίς να ζητάει συγγνώμη ή άδεια, παρόλο που απαγορεύεται από το Υπουργείο Υγείας. Σκέψου να προστεθεί και ο μπακαλόγατος που να καπνίζει τσιμπούκι!)
    - (στη γυναίκα μου) Να μετάσχετε σε ομαδική θεραπεία (σε ένα κατερειπωμένο σπίτι). Θα είναι γονείς παιδιών; Όχι αποκλειστικά, μπορεί μερικοί να είναι γονείς αλλά μπορεί και να μην είναι. Θα το σκεφτώ. Προτού φύγετε, παρακαλώ να με πληρώσετε. 150 Ευρώ. Θα σας ετοιμάσουμε την απόδειξη την επόμενη βδομάδα, να τη ζητήσετε από την κυρία Βάνα.

    - Δεν έχει μαθησιακά προβλήματα. Είναι ιδιοφυϊα η κόρη σας. Εσείς οι γονείς έχετε πρόβλημα. Θα πρέπει να κάνετε ατομικές θεραπείες ο καθένας σας. Και η κόρη μας; Η κόρη σας δεν έχει τίποτα. 120 Ευρώ. Θα μου δώσετε απόδειξη; Όχι, δεν δίνω αποδείξεις, είμαι πανεπιστημιακός. τότε και εγώ δεν πληρώνω. Μα μου φάγατε την ώρα.. Λυπάμαι. Ωραία θα σας δώσω απόδειξη για 30 ευρώ. Τότε και εγώ θα σας πληρώσω 30 ευρώ.

    Σας παρακαλώ, μπορείτε να μου δώσετε κάποια κατεύθυνση ως προς το τι να κάνω; Η κόρη μου με τόσες επισκέψεις και τέτοια παραπληροφόρηση δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Ακόμα και αν είμαστε φοβεροί εγκληματίες η γυναίκα μου και εγώ (φανταστείτε με να είμαι σαν τον Αυστριακό!), πάλι υπάρχει υποχρέωση των ειδικών να τη βοηθήσουν σήμερα και όχι όταν γίνει 26 ετών. Οι ειδικοι της έχουν βάλει στο μυαλό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις σχέσεις μας και γι' αυτό εκείνη δεν μπορεί να μάθει τη μετάφραση των Αρχαίων.

    Φυσικά (στην Ελλάδα πάντα έχουμε συμβουλές και επιχειρήματα) μπορεί να πεί κανείς «γιατί δεν πάτε σε κάποιο ειδικό κέντρο του δημοσίου για τα παιδιά που έχουν μαθησιακά προβλήματα;» Σε αυτούς τους φορείς αν δοκιμάσετε να τηλεφωνήσετε για να κλείσετε ραντεβού, θα πάρετε την απάντηση ότι έχετε σειρά προτεραιότητας για να σας δουν μετά από ένα χρόνο. Δοκιμάστε!

    Αν προσφύγετε στο Συνήγορο του Πολίτη σας απαντούν ότι α) "ναι μεν η ιατρική περίθαλψη είναι συνταγματικό σας δικαίωμα, αλλά εδώ υπάρχει αντικειμενική αδυναμία, όπως δηλώνουν οι συγκεκριμένοι φορείς", β)"μπορείτε να κάνετε αγωγή αποζημίωσης κατά του δημοσίου για παραλείψεις των οργάνων του, με βάση το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα εάν θεμελιώσετε τη βλάβη που υπέστη η κόρη σας από την παράλειψη...

    Η αγωγή εκδικάζεται μετά από 3 1/2 με 4 χρόνια και αν υπολογίσουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση κερδίσετε, το δημόσιο θα κάνει έφεση και αναίρεση οπότε μπορείτε να έχετε την απόφαση που θα σας δικαιώνει τελεσίδικη μετά από 7-8 περίπου χρόνια.

    Βέβαια δεν είναι εύκολο να έκτέλέσετε απόφαση κατά του δημοσίου, οπότε μπορείτε να προσφύγετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο), αλλά θα πρέπει να προσέξετε να ασκήσετε την προσφυγή εντός 6 μηνών από την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης (μετά από αναίρεση κλπ). Η εκκρεμοδικία κρατάει περίπου 8-10 χρόνια και μάλλον θα κερδίσετε την υπόθεση με μια συμβολική αποζημίωση, εκτός αν στο μεταξύ ο αρμόδιος φορέας αποφασίσει να καλέσει την κόρη σας για εξέταση..".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τα γράμματα που έμαθα στο δημοτικό σχολείο, έγραψα ότι μπορούσα για την Αγία Γραφή και της θρησκείες, στα δικά μου blogs, στην ελληνική: http://tzisotirios.blogspot.com αλλά και στη γαλλική γλώσσα: http://tzilopoulos.blogspot.com και το word διόρθωσε την ορθογραφία μου.
    Οι θρησκείες διδάσκουν αισθήματα ενοχής που αρρωσταίνουν τους ανθρώπους, και στη συνέχεια τους στέλνουν σε εκκλησίες Αγίων για να θεραπευτούν, ή στο ψυχίατρο που δεν θα παραπονεθεί που του στείλανε πελάτες.
    Κάποιος είπε: θα κατηγορήσουμε το λιοντάρι επειδή έφαγε; Δεν είπα τίποτα για να μη στενοχωρηθεί αλλά ήθελα με τη σειρά μου να τον ρωτήσω: Όταν το λιοντάρι φάει το παιδί σου, τι θα κάμεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητε ανωνυμε
    Φυγετε γρηγορα απο τους ειδικους Δολοφονους ψυχιατρους και ψυχολογους. Ο,τι κακο και αν παθετε χωρις αυτους θα ειναι πολυ μικροτερο απο την "βοηθεια τους". Εχω τεραστια πηρα.
    Κανεις δεν γλυτωνει απο την δολοφονικη τους μανια. Ακομα και η αυτοκτονια η ο φονος η η πορνεια ειναι προτιμοτερα. Δολοφονουν ψυχες διοτι ψυχοτεχνικα ενοχοποιουν οποιον θελουν και αρμεγουν οσο θελουν, με το συστημα αφαιρεσης μαρτυρων υπερασπισης και προσθεσης ψευδομαρτυρων κατηγοριας!!
    Δεν εχει τιποτα η κορη σας. Αν συνεχισετε να την τρεχετε σε ειδικους θα σας βγαλουν κανενα τρελλοχαρτο δημοσιο εγγραφο σχιζοφρενειας δηλ. παθηση που δεν υπαρχει, ειτε εσας ειτε την κορη σας και θα ειναι ισοβιως στην κολαση ενοχοποιημενη αδικα απο ολους και θα καταληξει φυτο να καταριεται τους παντες και τα παντα με σακατεμενα μυαλα απο τα ηλεκτροσοκ και τις ενεσεις και κυριως εσας τον πατερα της. Γνωριζουμε πολλους μεσα απο τα ψυχιατρεια.
    Βρειτε δικαιολογιες για να αλλαξετε σταση απεναντι της. Τα μαθηματα δεν χρειαζονται καθολου, ειναι μεγαλη πολυ στην αρχαιοτητα παντρευονταν κιολας. Ενισχυστε τα δικα της θελω να ασχοληθη με ο,τι θελει και παρει την ευθυνη της. Ισως ηταν ανεπιθυμητη κυηση και συνεβησαν γεγονοτα δραματικα στα βρεφικα η νηπιακα χρονια της τα οποια πρεπει με καποια δικαιολογια να τα αποδεχθητε ειτε τα πει ειτε οχι.
    Εμπιστευθειτε την και αφηστε να υψωσει την φωνη της, μην θελετε να εχετε τον τελευταιο λογο. Αφηστε να προσθεσει μυστικα στην ζωη της, να κρυβει και να κλειδωνει τα πραγματα της και να εχει τους φιλους που θελει τους δηθεν παραβατικους αυτοι την καταλαβαινουν και την στηριζουν ειναι οι μαρτυρες υπερασπισης της. Γνωριζω καποιον που του βγαλαν ταμπελα σχιζοφρενειας διοτι 3 κυτταρα στον εγκεφαλο δεν λειτουργουσαν καλα!!! 17 χρονια περασε στα μπουνρουμια. Καμμια παραβατικοτητα απλως χωρισε, τρακαρε, και λιποθυμησε μεσα στο σπιτι και εκανε το λαθος ο αδερφος του να τον παει στην "Κλινικη" . Καποιος αλλος πατερας γελαστηκε απο την γυναικα του Κλινικαρχη οτι και ο γιατρος ειχε τρελλαθει εσπαζε τα κεραμιδια και τον πηγαν στην Γερμανια τον βαλαν στα χαπια και εγινε ψυχιατρος!!!!!
    Μολις παρει διαγνωση ψυχωσης η κορη θα ειναι νεκρη και στην κολαση ισοβιως και μολις περασει την πυλη της κλινικης καηκε, αλλα θα σε καταρριεται για παντα.
    Κανενα δεν θεραπευουν ολους τους βαζουν στην κολαση. Καταστρεφουν ολες τις οικογενειες οπου τους επιτρεψουν οι γονεις να χωθουν, βαζουν τον σατανα ψευδομαρτυρα δολοφονο μεσα στο σπιτι τους. Μονον οι ομοιοπαθεις μπορουν να την βοηθησουν. Ομαδες αυτοβοηθειας, παρατηρητηριο ψυχιατρικης Θεσσαλονικης, Γριβας Κλεανθης, Peter Lehman και η ομαδα του που κανουν διαλεξεις και ειναι οι μονοι που δραπετευσαν απο τα ψυχιατρεια και σωθηκαν.
    Οι μονες σωστες θεωριες ειναι του Winnicott Σε συνδυασμο με τις στατιστικες του Bowlby απο 50 χρονια πριν και του Γεννετιστου Αlber Jacquard.
    Δωστε της διεξοδο να μαθει μονη της ιατρικα και νομικα και ψυχιατρικα και αντιψυχιατρικα και γεννετικα θεματα της ηλικιας της μην την εγκλωβιζετε αλλο και μην την στιγματιζετε αλλο για το καλο της. Την ψυχη μας την κερδιζουμε οταν την χανουμε, με αλλα λογια εμπιστευθειτε την για να την κερδισετε.
    Να ξερετε οτι ολα αυτα τα ξερει καλα και σας φοβαται τρομερα διοτι αν συνεχισετε θα την καταστρεψετε τελειως. Ας επικοινωνησει αν θελει η εσεις στο τηλ. μου. Μην της μιλατε ποτε τι ειναι φυσιολογικο και τι οχι. Ειναι το λεξιλογιο των εκτρελλαντων και προετοιμαζει για αγρια μλεξιματα.
    Ολα τα βιβλια των ψυχολογων μιλανε για χιλιαδες θεραπειες διοτι απλουστατα θεραπευουν με χιλλιαδες τροπους μονο την τσεπη τους.
    Ειναι λαθος σας να την μορφωνετε ως τα 26 τρομερο. Μην την τρεχετε ουτε σε παπαδες γιατι ειναι το προσταδιο των ψυχιατρων παντα.
    Γνωριζω και καποιον αλλο που εχασε 200.000.000 ολη την περιουσια του και την ζωη του και την ψυχη του, και καποιον που δολοφονηθηκε μεσα στο μπουντρουμι της Κλινικης διοτι ειχε 50.000.000 και ηθελε να παντρευτει και να φυγει. Απο την ζημια κερδος δεν βγαινει και ο,τι εχασες, εχασες δεν προκειται να παρεις πισω δραχμη, και θα σε χωσουν και σενα μεσα αν καταρευσεις σε κανενα δικαστηριο. Οι ψυχασθενεις δεν εχουν κανενα ανθρωπινο δικαιωμα και μην σε μπερδευουν με τις ταμπελες ολες ειναι δικες τους και στον καθε ενα τις αλλαζουν οπως τους βολευει 100 φορες. Και αν την μπλεξεις και στα χαπια θα χασεις τα παντα και την ψυχη σου ακομα. Παρε με τηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή