Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ομιλίες και ντοκιμαντέρ του Ρίτσαρντ Ντόκινς

Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς μιλάει στον δημοσιογράφο Μπιλ Μάχερ για το βιβλίο του "Η Περί Θεού Αυταπάτη" καθώς και για άλλα σημαντικά θέματα. Στο δεύτερο βίντεο μιλάει για πίστη, επιστήμη, σεβασμό και κριτική.





Γιατί υπάρχουμε; Απλές,ορθές,φιλοσοφημένες και ειλικρινής απαντήσεις από τον βιολόγο Richard Dawkins που απαντάει σε όλα τα υπαρξιακά μας ερωτήματα.





Το πρώτο κεφάλαιο απο το ντοκιμαντέρ του Richard Dawkins "root of all evil" που αναλύει το πως ο θεϊσμός αποτελεί μια ανθρώπινη αυταπάτη αλλά και το πως ο μεσαίωνας αναβιώνει στην εποχή μας. Ο αυθεντικός τίτλος του επεισοδίου είναι "Gods delusion" και είναι ομώνυμος με το best seller βιβλίο του Ντόκινς που οφείλει να έχει διαβάσει κάθε σοβαρός σκεπτικιστής.








Το δεύτερο κεφάλαιο του ντοκιμαντέρ του Richard Dawkins "η πηγή του κακού" που παρουσιάζει ωμά τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας που κατατρώει σα γάγγραινα τους ανθρώπους και τον πολιτισμό. Ίσως η πιο σοκαριστική έρευνα του μεγάλου αυτού ανθρωπιστή επιστήμονα...








Πηγή : Youtube
Εκτυπώστε αυτό το άρθρο!

4 σχόλια:

  1. Προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο του Φυσικού Ι. Κωστώφ
    << ΑΘΕΪΣΜΟΣ τίνος είναι η αυταπάτη >>.
    Απαντά βήμα προς βήμα στους ισχυρισμούς του Dawkins και τους εξουδετερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας! Αποσπάσματα από το βιβλίο του Φυσικού Ιωάννη Κωστώφ "Αθεϊσμός - Τίνος είναι η αυταπάτη" θα βρείτε στο site του εδώ: http://www.truthtarget.gr/books/1-2011-09-02-16-04-59.html. Επίσης αποσπάσματα από τα υπόλοιπα απολογητικά βιβλία του Ιωάννη Κωστώφ μπορείτε να βρείτε κ εδώ http://workersectingreece.wordpress.com καθώς κ στο site του το http://www.truthtarget.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας κ πάλι! Αν θελετε επίσης μπορείτε να διαβάσετε ή να ακουσετε κ την ιστορία μου, την μεταστροφή μου από τον Προτεσταντισμό και τον αθεϊσμό προς την Ορθοδοξία! Γεννήθηκα (1981) Προτεστάντης μετά έπεσα στην αθεϊα κ στα 20 μου φοιτητης το 2001 πίστεψα κ βαπτίστηκα Ορθόδοξος. Έγιναν κάποια πράγματα κ τελικά είπα "Χριστέ μου αν υπάρχεις κ λές μες στο Ευαγγέλιο όποιος Μου κτυπήσει θα του ανοίξω, δείξε μου ποιά είναι η Αλήθεια, η Ορθοδοξία ή αυτό που πιστεύουν οι γονείς μου κ δεν θα σε αρνηθώ...!". Και τελικά μου έδειξε! Χρειάστηκε να γίνει ένα μικρό θαύμα στη ζωή μου για να πιστέψω στην Ορθοδοξία γιατί ήταν πολύ δυσκολο για μένα... από μικρός την μισούσα την Ορθοδοξία, είχα ακούσει μόνο άσχημα λόγια γιαυτήν!

    Φέτος έφτιαξα αυτό το site το http://workersectingreece.wordpress.com για να βοηθήσω κ τους υπόλοιπους γνωστούς μου, φίλους κ συγγενείς μου που είναι ακόμη στην αίρεση των "Εργατών" (έτσι λέγεται) να γνωρίσουν την Ορθοδοξία! Αν θέλετε πατήστε εδώ http://workersectingreece.wordpress.com/tasosgkiouzelis/ για να την διαβάσετε τη μεταστροφή μου ή εδώ http://workersectingreece.wordpress.com/metastrofi-anastasios-gkiouzelis-sinenteuksi/ για να την ακούσετε από συνέντευξη ενός φίλου μου που είναι στο Μαρτυρία FM στα Χανιά κ μου ζήτησε να του την πω κ κάποιος χωρίς να το γνωρίζω την έβαλε στο YouTube. Αν κάποιος θέλει κάτι να με ρωτήσει το email μου είναι gkiouz.anast@gmail.com. Υπήρξα κ εγώ κάποτε άθεος… κ Τον ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να τον πιστέψω κ βαπτιστώ στα 20 μου Ορθόδοξος! Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το νέο μου site είναι http://gkiouzelis.wordpress.com.
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή