Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Η αλληλογραφία μου με τον ανώνυμο και άγνωστο χριστιανό ανθέλληνα Απολογητή

----- Original Message ----- To: Απολογητής Freemail
Sent: Wednesday, July 18, 2007 3:35 AM
Subject: Fw: TOSA KSEREIS TOSA LES

Αγαπητέ Απολογητή, εγώ βγαίνω με όνομα και επίθετο και δηλώνω Πολ. Μηχ. και είμαι ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Εσύ ποιος είσαι, πως λέγεσαι τι πτυχείο έχεις, ποια σειρά βιβλίων διάβασες??? Διότι δεν έχεις καμμία επιστημονική βάση και το μόνο που κάνεις είναι να δολοφονείς την ΕΠΙΣΤΗΜΗ ευκαιριακά και όπου μπορείς. Απάντησε αυτό και βλέπουμε. Πάντως, αν είδες τον κ. Χριστό πως τον είδες αυτοπροσώπως??? και δεν σε κλείσανε στο Δαφνί??? και πως ήταν Σκανδυναυός ή Ιουδαίος. Και πως κατάλαβες ότι ήταν αυτός και όχι άλλος???Δεν έχεις ιδέα της θεωρίας της εξέλιξης όταν μου λες οτι το σκουλίκι ξεκίνησε σαν σκουλίκι και άρα είναι αδύνατη μια τέτοια υπερπολύπλοκη κατασκευή. Όλα ξεκίνησαν από τα μονοκύτταρα βακτήρια και οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες μεν αλλά 1: 10000 πλεονεκτικές και επιβιωτικές, οι άλλες πεθαίνουν όλες. Αλλά δεν θα σου κάνω άλλο τζάμπα φροντιστήριο. Προσποιήσε ότι τα ξέρεις όλα ενώ δεν ξέρεις τίποτα. Το πτυχείο που έχω είναι πολύ βαρύ και τα βιβλία μου που περιφρονείς έκανα 30 χρόνια να τα βρω. Αν θέλεις να σου μάθω τίποτα ρώτα με ευθέως, το να πυροβολείς την επιστήμη είναι άτιμο πράγμα. Και πες μου γιατί ο Κινέζος να πιστέψει στις Εβραϊκές Ιστορίες και όλος ο πλανήτης??? και ο θεός σου, πως ειναι μαύρος? μογγόλος? κινέζος? πυγμαίος? ή Νεάντερταλ? ή χόμο σάπιενς? ή αυστραλοπίθηκος? αφού τον είδες πρέπει να μας πεις να μάθουμε και εμείς.


----- Original Message ----- To: ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Sent: Monday, July 16, 2007 4:34 PM
Subject: Re: TOSA KSEREIS TOSA LES

Αγαπητέ Θεόδωρε, δόξασοι ο Θεός ημών Δόξασοι. Επιτέλους παραδέχθηκες ότι πιστεύεις. ΔΟΞΑ να έχει ο Θεός! Δόξα που αυτό το μυαλό που έχεις κατάφερε να παραδεχθεί αυτό που άλλοι δεν παραδέχονται ευθέως. Πολύ χάρηκα για το ότι δέχθηκες μιαν αλήθεια.
Ας πάμε τώρα και στο ψητό.

1ον λες πως άλλες οι πιθανότητες των μεν και άλλες των δε. Οι επιστήμονες δεν έχουν δει τίποτα από όσα επικαλλούνται. Μόνο σκελετούς ή απολιθώματα βρίσκουνε. Καμιά απόδειξη, ούτε τουλάχιστον οτπική, για την γέννηση των όντων. Ούτε γι ααυτή την εξέλιξη δεν υπάρχει οπτική απόδειξη. Μόνο απομείνάρια από ζώντες οργανισμούς που «εξελίσσονται». Κι όμως δεν παύουν από το να θεωρούν αθεϊστικά (χωρίς να υπολογίζουν ή όχι την ύπαρξη ενός Θεού) την γέννηση της ζωής από το μηδέν.

2ον εμείς ως χριστιανοί, έχουμε δει τον Ιησού. Δηλαδή έχουμε οπτική και όχι μόνο απόδειξη περί Αυτού. Αυτό σου έλεγα (21 ο έχων τας εντολάς μου και τηρών αυτάς, εκείνός εστιν ο αγαπών με· ο δε αγαπών με αγαπηθήσεται υπό τού πατρός μου, και εγώ αγαπήσω αυτόν και εμφανίσω αυτώ εμαυτόν»). ). Βλέπεις η αποκαλυπτική ικανότητα του Θεού δεν ήταν μια φορά με την καιγόμενη βάτο, ή μια φορά με τον Μωυσή, ή μια άλλη φορά με τον Ιησού. ή με τον Παύλο και «πάει τελείωσε το πράγμα». Ο Θεός αποκαλύπτεται διαρκώς στο πέρασμα της ιστορίας αφού είναι Υπαρκτός και έτσι αποκαλύπτεται και σήμερα στον καθένα που τον αναζητεί με λαχτάρα.

Θα μου πεις: δεν Τον έχετε δει. Παραληρείτε ή έχετε οπτασίες και ψευδαισθήσεις. Μια τέτοια δήλωση όμως γνωρίζεις πολύ καλά πως ενέχει ΠΙΣΤΗ. Δηλαδή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ εκ των προτέρων ότι ο Θεός δεν υπάρχει και «άρα» δεν μπορεί να μου ή να μας αποκαλυφθεί (στους Χριστιανούς). ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι έχουμε ψευδαισθήσεις χωρίς όμως να μπορείς και να αποδείξεις ότι η άποψή σου είναι ορθή. Αν όμως είσαι αγνωστικιστής υπάρχουν 50% πιθανότητες να λέω αλήθεια περί της Ύπαρξής Του. Δεν σου κρύβω ότι σου λέγω 100% αλήθεια και δεν σφάλλω. Καλά το λες «Δεν ειναι ολες οι πιστεις ισοδυναμες!!!!! ». Η δική σας είναι πίστη. Η δική μας είναι ΑΛΗΘΕΙΑ, όσο ποτέ σου δεν πρόκειται να καταλάβεις γιατί δεν σου αρέσει να υπάρχει Θεός. Έλα όμως που η ύπαρξη του Θεού δεν εξαρτάται από την βούλησή μας αλλά είναι καθαρά ζήτημα οντολογίας! Έτσι πίσω από μια πόρτα μπορεί να στέκεται ένας άνθρωπος. Αν εγώ πιστεύω ότι εκεί υπάρχει ένας άνθρωπος ή όχι, αυτό δεν καθορίζει την οντολογική του ύπαρξη. Ελπίζω να καταλαβαίνεις.
Οι πιθανότητες λοιπόν που δίνεις είναι πλασματικές κατά του Θεού. Το ξέρω εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να πιστέψεις. Όμως δεν μπορώ να μην σου δηλώσω την αλήθεια.
ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ
Όσο αφορά αυτά που λέγονται για τις αντιφάσεις είναι πραγματικά γελοιότητες. Δεν υπάρχουν αντιφάσεις. Αντιφάσεις υπάρχουν ανάλογα με τον τρόπο ερμηνείας των περιγραφομένων από την Βίβλο. Η Ορθοδοξία είχε απαντήσεις για τα πάντα από μιας εξ αρχής. Πάρε για παράδειγμα το περί Παύλου όραμα, το οποίο θα δεις να φιγουράρει σε όλες τις σκεπτιστικές σελίδες του εξωτερικού και του εσωτερικού. Τι γελοίοι πράγματι. Είναι όμως τόσο ανόητοι όσο δεν το φαντάζονται. Θα τους ζητηθεί μια μέρα λόγος για τις αναπόδειχτες ερμηνευτικές αποφάσεις τους από τον ίδιο τον Θεό. Δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση τους. Μελέτησε π.χ. αυτά

1. http://www.oodegr.com/neopaganismos/ag.grafi/saoul1.htm «Αντίφαση» περί Παύλου

2. http://www.apologitis.com/gr/ancient/eyaggelia.htm#ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ_ΙΗΣΟΥ «Αντίφαση» περί γενεαλογίας Ιησού

3. http://www.apologitis.com/gr/ancient/eyaggelia.htm#ΑΝΑΣΤΑΣΗ «Αντίφαση» περί αναστάσεως.

Αν είσαι δίκαιος κριτής τότε θα καταλάβεις ότι «αντιφάσεις» δεν στέκουν πουθενά. ΜΕΛΕΤΗΣΕ όμως πριν αποφασίσεις. Δεν με ενδιαφέρει να μου πεις αν πείσθηκες. Όμως οφείλεις να μελετήσεις και την άλλη πλευρά πριν αποφανθείς. Ειδάλλως.... πιστεύεις και βασικότερο ΘΕΛΕΙΣ να πιστεύεις εκεί που πιστεύεις (αθεΐα).
«Οποιος ανακατευεται με τα πιτυρα τον τρων οι κοτες...!!!!»
Κάνεις λάθος. Όποιος δεν ανακατεύεται με τον Θεό, στο τέλος μπορεί να τον «φάει ο διάολος».
Φρόντισε «να μην σε φάει και του λόγου σου». Είναι κρίμα.

----- Original Message -----
Sent: Monday, July 16, 2007 12:53 AM
Subject: Fw: TOSA KSEREIS TOSA LES


Tζιουτζιούκ λε ντιρμινέ γκίτ με λέει ένα ρητό.... με άλλα λόγια με μικρά παιδιά μην πας στο μύλο... γιατί αν πέσει το δικό σου σακί θα γελάει και αν πέσει το δικό του θα κλαίει!!!! Φταίω εγώ που ανακατεύομαι με αγράμματους και βλάκες... Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες...!!!!

Σε εξήγησα κύριε απολογητή και οφείλεις να απολογηθείς ό,τι η έννοια της ζωής δεν ειναι ξεκάθαρη γι'αυτό σε ρώτησα για τους νανοϊους και τους ιούς και τα βακτήρια, και το να πιστεύει κάποιος στην αυτόματη εμφάνιση προζωής ή ημιζωής και ζωής έχει πιθανότητες 999 τοις χιλιοίς, ενώ να πιστεύει σε ένα θεό εβραίο που τα έκανε όλα και τους εχθρούς των εβραίων χωρίς να τον έκανε κανείς έχει πιθανότητες 1 στο δισεκατομμύριο και πρέπει να απαντήσεις μετά σε 16000 αντιφάσεις της βίβλου σου. Άρα, είσαι ή δεν εισαι τζιουτζιούκ;;;;; Δεν είναι όλες οι πίστεις ισοδύναμες!!!!!


----- Original Message ----- To: ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Sent: Sunday, July 15, 2007 11:46 AM
Subject: Re: TOSA KSEREIS TOSA LES

Ήταν αναμενόμενο. Όταν κανείς δεν μπορεί να αποδείξει όσα διατείνεται το σύστημα πίστης του, τότε ξεσπάει καταλλήλως. Και τέτοια ξεσπάσματα έχω δει διάφορα από ειδωλολάτρες και αθέους, π.χ.

www.apologitis.com/gr/ancient/daylos_apelekitos.htm#ΑΔΥΝΑΜΙΑ_ΛΟΓΟΥ

www.apologitis.com/gr/ancient/apologites.htm#ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ

Εδώ σε χαιρετώ μια για πάντα. Σε πέμπω στο «ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ» του Πλάτωνα (««καίπερ άνευ τε εικότων και αναγκαίων αποδείξεων»»)

Η αναπόδεικτη θρησκεία σου δεν διαφέρει σε πρακτικές από τον εικονιζόμενο και ο μόνος τρόπος για να πείσεις το συνομιλητή σου είναι δια της ανόητης χρήσης του ροπάλου.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΒΑΡΔΑΚΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟ:

ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕ
ή ΠΙΣΤΕΥΣΩΝ ΤΗΝ ΑΘΕΪΑ (ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ) ή ΣΕ ΦΟΝΕΥΩ



----- Original Message -----
Sent: Sunday, July 15, 2007 1:45 AM
Subject: Fw: TOSA KSEREIS TOSA LES


ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑ ΨΗΛΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ.... ΒΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ....ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ ...... ΑΡΑΓΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΠΩΣ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙΣ.....ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΚΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ;;;;;;;;ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΑΦΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ....ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΤΑΦΑΓΕ Η ΓΑΤΑ.....


----- Original Message -----
Sent: Wednesday, July 11, 2007 10:56 PM
Subject: TOSA KSEREIS TOSA LES


Για να τελειώνουμε.

ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Λες:
Αγαπητε Απολογητη εισαι μεγαλος μπουφος και κουφιοκεφαλακιας διοτι διαβασα αυτα που γραφεις στα σαϊτ σου τελικα. Εισαι ασχετος και ειπες οντας γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα. Το παραληρημα το δικο σου ειναι 1000 φορες μεγαλυτερο!!!!
Το ζήτημά μας ήταν το άρθρο σου «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΉ ΑΛΗΘΕΙΑ». Μην προσπαθείς να ξεφεύγεις. Περί αυτού βλέπε παρακάτω.Όσο αφορά την σελίδα μου και τις απόψεις μου αυτό είναι δικό μου ζήτημα.
Αγνοεις οτι τα κυταρα εχουν πορους μεταξυ των και επικοινωνουν ανταλλασοντας γονιδια, πρωτεϊνες κλπ. και αντιλαμβανονται τι συμβαινει διπλα των.
Αγνοεις οτι υπαρχει το συστημα του οργανωτη που καθοδηγει την αυξηση του εμβριου.
Πού το κατάλαβες άραγε ότι αγνοώ την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων; Αυτό δεν σου έλεγα στην πρώτη επιστολή μου όταν ανάφερα την μετάδοση των σημάτων (σύναψη και όχι μόνο) μεταξύ εγκεφαλικών κυτττάρων (νευρώνων);
Όταν λοιπόν αναφέρομαι στην διάταξη των κυττάρων ενός οργανισμού στο χώρο, δεν αγνοώ την επικοινωνία τους, αφού όρισα το πρόβλημα μη εξηγήσιμο βάση του δικού τους DNA. Έτσι έλεγα «Όμως σας λείπει η απόδειξη για το πως τα κύτταρα κατά την διαίρεση γνωρίζουν το που (διάταξη στο χώρο) θα γίνουν μάτι, χέρι και πόδι.»,. Πράγματι η διάταξη των κυττάρων οφείλεται στην προσημείωση βάση χημικών ουσιών του περιβάλλοντος χώρου.Όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα για το που ο χώρος θα προσημειωθεί. Τώρα το κατάλαβες;

Η ΑΙΤΙΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑ & το ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ
Αγνοεις οτι υπαρχει απολυτος αιτιοκρατια υπερπολυπλοκος στην ανελειξη του εμβρυου που εχει μελετηθη παρα πολυ και δεν βρεθηκε κανενα θαυμα εκει.
Οι επιστημη δεν δουλευει μονο με αποδειξεις πολλες φορες αρκειται σε ισχυρες ενδειξεις.
Όχι εσύ αγνοείς τι είναι θαύμα. Θαύμα είναι τα πάντα γύρω σου αλλά εσύ δεν το έχεις καταλάβεις. Αν είσαι τόσο (άθεος) τυφλός ώστε να μην αντιλαμβάνεται το θαύμα της ζωής, τότε «κλάφτα Χαράλαμπε...» http://www.apologitis.com/gr/ancient/perierga.htm#ΘΑΥΜΑ
Κοιτάς μέσα στα κύτταρα και δεν βλέπεις κανένα θαύμα; δεν έχω να σου πω πολλά. Μόνο τούτα:
Ξέρεις τι σημαίνει βιολογικό ον φίλε μου; σημαίνει ανόργανη ύλη η οποία οργανώνεται και στην περίπτωση του ανθρώπου αποκτά συνείδηση ύπαρξης και δυνατότητα εκφοράς λόγου, σκέψεων, ιδεών, μεταφοράς πληροφοριών κλπ. Μην φαντάζεσαι την σάρκα. Σκέψουν ένα σακί άμμο να μετατρέπεται σε ένα ζωνταντό οργανισμό και να αρχίσει να μιλάει, να περπατά να κινείται και να αυτοδιπλασιάζεται αποκτώντας μια μορφή και διάταξη στο χώρο. Αυτό είνα σε γενικές γραμμές το θαύμα της ζωής το οποίο αθεολόγητος όντας δεν αντιλαμβάνεσαι.
Θα σου δείξω έστω και μια φορά ακόμη την ουσία του προβλήματος, του παραμυθολογήματος και του παραληρήματος:
Λες: «υπαρχει απολυτος αιτιοκρατια υπερπολυπλοκος »
Ερωτώ: εφόσον υπάρχει «αιτιοκρατία υπερπολύπλοκος» την οποία φαίνεται να αποδέχεσαι για τα πάντα, γιατί δεν αποδεικνύεις την «αιτιοκρατια» γέννησης της ζωής αλλά εκεί χωλένεις μιας και δεν έχεις καμιά «αιτιοκρατική» απόδειξη στα χέρια σου, παρά μόνο «ισχυρες ενδειξεις» τις οποίες και η θρησκεία έχει για τον Ιησού Χριστό;
Η απάντηση είναι απλούστατη: το σύστημα σου είναι σύστημα πίστης. Δηλαδή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, επαναλαμβάνω, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι η ζωή ήλθε μόνη της στον πλανήτη μετά από πολλά εκατομμύρια αναπόδειχτης ευχολογίας σας. Δεν αποδεικνύεις άρα ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, άρα ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, άρα ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. Τώρα το κατάλαβες ή πρέπει να στο επαναλάβω καμιά 10.000 φορές ακόμη; Πότε θα ξυπνήσεις; «1000 φορες μεγαλυτερο» το παραλήρημά μου, σκέψου το δικό σου που δεν ξέρεις ακόμη και δεν έχεις καταλάβει ότι πιστεύεις όπως οι Χριστιανοί πιστεύουν στον Χριστό. Εγώ Πιστεύω και το γνωρίζω. Εσύ όμως δεν το έχεις καταλάβει ότι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. Νομίζεις (πλανήθηκες) ότι γνωρίζεις «αντικειμενικά». Τώρα το κατάλαβες ποιο είναι το παραλήρημα;
Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα παραμυθολογήματα που διδάσκονται στις βιολογικές σχολές. ΠΟΥΘΕΝΑ, επαναλαμβάνω, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχει αποδειχθεί η γέννηση της ζωής ΑΥΤΟΜΑΤΑ.
Not much is known about the earliest developments in life. However, all existing organisms share certain traits, including cellular structure and genetic code. Most scientists interpret this to mean all existing organisms share a common ancestor, which had already developed the most fundamental cellular processes, but there is no scientific consensus on the relationship of the three domains of life (Archaea, Bacteria, Eukaryota) or the origin of life. Attempts to shed light on the earliest history of life generally focus on the behavior of macromolecules, particularly RNA, and the behavior of complex systems. (http://en.wikipedia.org/wiki/Organism#Life_span)
Δεν επικαλλούμαι την wiki για να σου αποδείξω κάτι, αλλά για να σου μεταδώσω κάτι που είναι για όλους γνωστό. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Το κατάλαβες ή το παραλήρημα είναι τόσο βαθύ που αδυνατείς να συνέλθεις;

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
Οταν εχεις μια βιοχημικη σουπα ολοκληρη την γη επι 700 εκ χρονια σιγουρα μπορουσαν να παραχθουν τα υλικα του DNA σε πολλες περιοχες και να διαιρουνται και να αναδιπλασιαζονται χωρις περιβλημα το οποιο μπορει να κατεσκευασθηκε καποτε και να διαιρεθηκε συμφωνα με την θεωρια του Οπαριν. Ο πρωτος μονοκυτταρος οργανισμος δεν ειχε αντιπαλους αρα μπορουσε με ελαχιστα γονιδια να επιβιωνει και αμεσως γεμισε την γη οποτε ανελαβαν δραση οι μεταλλαξεις με τισ υπεριωδεις ακτινες, τα κοψιματα, τους επιχιασμους, κλπ. Καποτε πριν 700 εκ. χρονια με μεταλλαξεις επετευχθη να μενουν σε επαφη τα διπλασιαζομενα κυτταρα και να μην απομακρυνονται αρα εχουμε πλεον τα πολυκυτταρα, σπογγοι κλπ. απο εκει και περα πηρε το δρομο της η εξελειξη με τυχαιες μεταλλαξεις.
Ή μόνη απόδειξή σου; Να την : η επανάληψη της λέξης μπορεί (πρβλ. μπορούσαν, μπορούσε). Όπου «μπορούσε» αντικατέστησε με την λέξη «πιστεύω». Η πιο όμορφη εκδοχή της; να την: «αρα μπορουσε ».... συμπαιρένεις βάση της πίστης. Δηλαδή με άλλα λόγια «άρα πιστεύεις στην "αυτόματη ζωή" αφού «δεν πιστεύεις» στο Χριστιανικό Θεό.
Έχω διαβάσει δεκάδες άρθρα για την βιολογία και τους πρώτους οργανισμούς. Είναι όλα ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Αυτός ο όρος χρησιμοποιείεται σε επίπεδο πανεπιστημιακό (υπόθεση). Εσύ «δεν ξέρω τι λες» και τι μπορείς να «αποδείξεις»!
Έτσι αγαπητέ μου φίλε με τις ενδείξεις δεν κάνουμε επιστήμη αλλά χτίζουμε επιστημονικές αναπόδεικτες θεωρίες «συμφωνα με την θεωρια του Οπαριν».
Μας επαναλαμβάνεις θεωρίες όταν ασφαλώς σου λείπουν οι αποδείξεις. Και τις θεωρίες τις δικές σου και των άλλων μας τις πλασάρεις για «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ». Είμαστε ή δεν είμαστε για τα γέλια;
Θέλεις να δεις ενδείξεις για την ύπαρξη του Θεού; Όσες θέλεις!


Fred Hoyle, "The Universe: Past and Present Reflections." Engineering

and Science, November, 1981. p 8-12


Gregg Easterbrook. Was Life Begun by Chance? Not a Chance.

Beliefnet.com Accessed Sept. 22, 2006

Ο Fred Hoyle ήταν άθεος και πολέμιος της Μεγάλης Έκρηξης, ο ίδιος

επινόησε ειρωνικά τον όρο Big Bang, ο οποίος τελικά επικράτησε.


Όλα τα παρακάτω είναι στην Αγγλική Βικιπίντια:


Σε μια δημοσίευσή του υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της

Ανθρωπικής Αρχής. Προσπαθώντας να βρει τους τρόπους της Αστρικής

Πυρηνοσύνθεσης (δηλαδή η διαδικασία με την οποία δημιουργούνται οι

πυρήνες των ατόμων μέσα στα άστρα), παρατήρησε ότι μια συγκεκριμένη

πυρηνική αντίδραση η «διαδικασία τριπλού άλφα», που παράγει άνθρακα,

θα απαιτούσε από τον πυρήνα του άνθρακα να έχει ειδική ενέργεια για

να μπορέσει να γίνει. Η μεγάλη ποσότητα άνθρακα στο Σύμπαν, που

επιτρέπει την ύπαρξη της ζωής, αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη

πυρηνική αντίδραση πρέπει να γίνεται. Βασισμένος σε αυτή την

παρατήρηση, έκανε μια πρόβλεψη των ενεργειακών επιπέδων του πυρήνα

του άνθρακα, που αργότερα προέκυψαν κι από πειράματα.

Παρόλα αυτά, αυτά τα ενεργειακά επίπεδα που ήταν απαραίτητα για την

παραγωγή άνθρακα σε μεγάλες ποσότητες, ήταν στατιστικά απίθανα.

Ο Hoyle αργότερα έγραψε: Δεν θα έλεγες στον εαυτό σου «κάποια

υπερυπολογιστική νόηση πρέπει να έχει σχεδιάσει τις ιδιότητες του

ατόμου του άνθρακα, αλλιώς η πιθανότητα εύρεσης ενός τέτοιου ατόμου

μέσα από τις τυφλές δυνάμεις της φύσεως θα ήταν εντελώς μικρής

κλίμακας.». Φυσικά θα το έλεγες…Μια ερμηνεία με την κοινή λογική των

γεγονότων προτείνει ότι μια υπερνόηση αστειεύεται με την Φυσική, όπως

επίσης με την χημεία και την βιολογία, και ότι δεν υπάρχουν τυφλές

δυνάμεις άξιες λόγου στην φύση. Οι αριθμοί που υπολογίζονται από τα

πράγματα δείχνουν σε μένα τόσο συγκλονιστικοί ώστε να τοποθετούν αυτό

το συμπέρασμα πέρα από αμφισβήτηση.


κι αυτό είναι μόνο ένα από δεκάδες παραδείγματα σχεδιασμού.
Όταν λοιπόν καλέ μου φίλε μας κάνεις τον δάσκαλο περί «αυτόματης δημιουργίας» ως «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» ενδείξεων, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες που δέχονται βάση ενδείξεων τον ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. Σε τι νομίζεις ότι είσαι ή είσαστε ανώτεροι από αυτούς; ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ και ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ. Πολύ απλά και ξάστερα.Ξυπνήστε επιτέλους και δεχτείτει ότι ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ κάπου. Δεν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ.

Εννοειται οτι με καθε επιβιωτικη μεταλλαξη το ον επιβιωνε και ως προς τους ανταγωνιστες και ως προς τους ομοιους του (του ειδους του).Κατοπιν ακολουθουσε επιβιωτικη μεταλλαξη των ανταγωνιστων και παει λεγοντας. Ο θανατος σου η ζωη μου αρα ποιον θεο μου τσαμπουνας?
Η επιβίωση και ο θάνατος των όντων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ισσοροπία των οικοσυστημάτων αυτή την στιγμή.
Όμως η δημιουργία δεν έχει τελειώσει. Είμαστε στην 7η δημιουργική μέρα, την ημέρα της αναπαύσεως του Θεού από τα έργα του. Θα ακολουθήσει η 8η. Αφθαρτοποίηση. Τότε θα δεις άλλα πράγματα στα οποία δεν έχεις συνηθίσει. Θεός είναι ότι θέλει κάνει. Είσαι σαν τον πρωτόγονο άνθρωπο που νομίζει πως επειδή ζει στο σπήλαιο θα ζει μια για πάντα στις ίδιες συνθήκες. Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού είναι η μεγαλυτέρα απόδειξη πως οι συνθήκες έχουν αλλάξει ήδη και θα εφαρμοστούν στο σύνολο του σύμπαντος. Η βασιλεία του Χριστού ξεκίνηση από την μεταμόρφωση. Και επεκτείνεται στο σύμπαν ώσπου μια μέρα θα απλωθεί και θα εφαρμοστεί παντού. Είτε σε αρέσει είτε όχι.
Κορινθίους Ιε «50 Τούτο δε φημι, αδελφοί, ότι σάρξ και αίμα βασιλείαν Θεού κληρονομήσαι ου δύνανται, ουδέ η φθορά την αφθαρσίαν κληρονομεί. 51 ιδού μυστήριον υμίν λέγω· πάντες μέν ου κοιμηθησόμεθα, πάντες δε αλλαγησόμεθα, 52 εν ατόμω, εν ριπή οφθαλμού, εν τή εσχάτη σάλπιγγι· σαλπίσει γάρ, και οι νεκροί εγερθήσονται άφθαρτοι, και ημείς αλλαγησόμεθα. 53 δεί γάρ το φθαρτόν τούτο ενδύσασθαι αφθαρσίαν και το θνητόν τούτο ενδύσασθαι αθανασίαν. 54 όταν δε το φθαρτόν τούτο ενδύσηται αφθαρσίαν και το θνητόν τούτο ενδύσηται αθανασίαν, τότε γενήσεται ο λόγος ο γεγραμμένος· κατεπόθη ο θάνατος εις νίκος. 55 που σου, θάνατε, το κέντρον; που σου, άδη, το νίκος; 56 »
Β Πέτρου, Κεφ. Γ΄ «12 προσδοκώντας και σπεύδοντας την παρουσίαν της τού Θεού ημέρας, δι' ήν ουρανοί πυρούμενοι λυθήσονται και στοιχεία καυσούμενα τήκεται! 13 καινούς δε ουρανούς και γήν καινήν κατά το επάγγελμα αυτού προσδοκώμεν, εν οίς δικαιοσύνη κατοικεί.»
.

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΘΕΪΣΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
Οσον αφορα την συμμετρια των οντων αυτη εφευρεθηκε ως επιβιωτικο πλεονεκτημα με καποιες μεταλλαξεις απο την Φυση.
Σώπα καϋμένε! Σου το είπα πλείστες φορές αλλά δεν θες να το καταλάβεις. Λες «εφευρεθηκε ως επιβιωτικο πλεονεκτημα με καποιες μεταλλαξεις απο την Φυση»
Χωρίς να έχεις αποδείξει ότι η ζωή προήλθε από την φύση μας τσαμπουνάς ότι η «Φύση» (Σικ) εφευρίσκει συμμετρίες των όντων! ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ δηλαδή στο παραμύθι της «μητέρας Φύσης» χωρίς να αποδεικνύεις ΤΙΠΟΤΑ. Είναι ή δεν είναι λοιπόν παραληρηματικές ιδέες όλα αυτά που μας λες; Σε τι διαφέρει η δική σου πίστη από ένα σύστημα πίστης μιας θρησκείας; Πίστη η θρησκεία πίστη και η δική σου αθεία.
Εσύ με άλλα λόγια μας λες: «δεν μπορώ να σας αποδείξω ότι ο άνθρωπος έφτιαξε το αυτοκίνητο, «γνωρίζω» όμως ότι η συμμετρία του αυτοκινήτου εφευρέθηκε από τον άνθρωπο.». Βλέπεις ότι έχεις λογικά χάσματα κάτω από τα πόδια σου; Παραληρείς αλλά έχεις τόσο φανατισμό που δεν θέλεις και ούτε πρόκειται να το καταλάβεις. Η αθεία είναι η πιο φανατική μορφή πίστης και πλανά πολλούς διότι όλοι νομίζουν ότι η αθεία είναι «πιο λογική». ΠΑραμύθια της Καλυμάς!
Όλοι οι άθεοι το ίδιο παραμύθι ανακυκλώνετε. Όταν ένας οργανισμός παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα, π.χ. ικανότητα ορισμένων φαλαινών να καταδύονται σε 2000 χιλ. βάθος χάρη ενός διαφορετικού συστήματος πνευμόνων που συμπιέζει τον αέρα μέσα τους, «εξηγείται» το σύστημα αυτό με την αερολογία «η φάλαινα ανακάλυψε ή χρησιμοποίησε μια τακτική» λες και η φάλαινα κατασκευάζει το σώμα μόνη της στο πέρας του χρόνου ή έχει γνώσεις φυσικής και διαθέτει το σώμα της ανάλογα με τους περίπλοκους νόμους της φύσης. Η «φυσική επιλογή» είναι ένα μαγικό επιχείρημα που ενώ θα έπρεπε να εξηγεί πολύ λίγα πράγματα, χρησιμοποιείται κατά κόρον και υπεργενικευμένα για κάθε σωματικό μηχανισμό των όντων. Είστε όχι μόνο απαράδεχτοι αλλά πιστεύετε σε «μαγικές» ικανότητες των βιολογικών συστημάτων. Όπου θαύμα βλέπε την λέξη «φυσική επιλογή» και «εξέλιξη».
Για να υπάρχει φυσική επιλογή, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει κάτι το οποίο να μπορεί να γίνεται αποδέχτης της. Εσείς δεν έχετε αποδείξει το δεύτερο σκέλος, άσε που ως είπα και στο πρώτο υπεργενικεύετε τα πάντα σε γελοίο και ανεξήγητο βαθμό. Πιστεύετε σε θαύματα αλλά δεν το έχετε καταλάβει ακόμη. Αυτή είναι η πλάνη σας.
Με τις «μεταλλάξεις της τύχης» μας αερολογείτει λέγοντας πως κατασκευάζονται θαυμάσιοι οργανισμοί. Ποιος σας πιστεύει πέρα από τους ευατούς σας;

Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ
Οταν λεμε τυχη εννοειται οτι στο βαθος της τυχης υπαρχει παντα απολυτος αιτιοκρατια, ομοιως και στην χημεια η οποια κατ ουσιαν ειναι κβαντικη επισης αιτιοκρατικη.
Όπως τόνισα και ανωτέρω, ενώ μας διδάσκεις την αιτιοκρατία αδυνατείς να αποδείξεις το αίτιο της ζωής. Θα έπρεπε κάλλιο να σωπαίνεις παρά να μας διδάσκεις την «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» σου.

ΟΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ
Τα κυτταρα κραταν λογαριασμο κατα την αυξηση ποσες διαιρεσεις εχουν κανει και ποσες θα κανουν και εχουν επικοινωνιες μεταξυ των βλεπε "κυτταρικες κατασκευες" στο google. Υπαρχουν αλγορυθμοι απλοι η πολυπλοκοι που ακολουθουνται.
Επαναλαμβάνω μπας και το καταλάβεις: με το να παρατηρούμε και να βλέπουμε την πολυπλοκότητα της δημιουργίας δεν αποδεικνύουμε ότι η πολυπλοκότητα είναι αυθύπακτη. Τώρα το κατάλαβες;
Με άλλο παράδειγμα: με το να αναλύουμε την κατασκευή ενός σπιτιού που στέκεται βάση μαθηματικών και φυσικής δεν αποδεικνύουμε ότι το σπίτι χτίσθηκε μόνο του ή υπήρχε πάντοτε ακολουθώντας -εκμεταλλευόμενο (γνωρίζοντας!) τους φυσικούς νόμους.

ΟΙ ΦΡΟΥΔΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
Ο ανθρωπος ειναι πολυ ανωτερος απο τον χιμπατζη διοτι μπορει να τον κανει ο,τι θελει και να τον σκοτωσει οποτε θελει βασει του πολυ ανωτερου μυαλου του που οφειλεται στις 250 μεταλλαξεις του ανθρωπου εναντι των 50 του χιμπατζη λογω των πληθυσμων των. Και τα εντομα ειναι πιο τελεια διοτι εχουν τεραστιους πλυθισμους που υφιστανται αναλογως πολλαπλασιες μεταλλαξεις.
Υποστηρίζεις ως άθεος από την προηγούμενη επιστολή σου πως ο άνθρωπος είναι ανώτερος από τον πίθηκο. Σου είπα πως για την βιολογία δεν υπάρχει ανώτερος και κατώτερος οργανισμός. Όλοι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Αυτά ισχύουν μόνο στην θεολογία αφού ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα της θεώσεως κάτι που δεν το έχει ο πίθηκος. (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Phylogenetic_tree.svg)
Η δυνατότητα ενός οργανισμού να θανατώσει κάποιον άλλο δεν είναι τεκμήριο ανωτερότητας («Ο ανθρωπος ειναι πολυ ανωτερος απο τον χιμπατζη διοτι μπορει να τον κανει ο,τι θελει και να τον σκοτωσει »). Σύμφωνα με την παιδαριώδη λογική σου, ο ιός του AIDS μπορεί να σκοτώσει τον άνθρωπο και να τον κάνει ότι θέλει, «άρα!» είναι «ανώτερος». Άλλοι ιοί μπορούν να τρελλάνουν τον άνθρωπο και να τον «κάνουν ότι θέλουν» μπορεί και στο τέλος να τον σκοτώσουν (πρβλ. μερικά σεξουαλικά νοσήματα). Σύμφωνα με την θεωρία σου είναι «ανώτεροι»!
Ας δούμε όμως ένα σημαντικότερο σημείο που μας δείχνει απερίφραστα του πως σκέπτεσαι. Εκφράζεσαι υποτιμητικά για την Χριστιανική θρησκεία και της επικολλάς και το πρόθεμα του «Έβραιο», ένα κλασσικό παραμύθι εθνικιστών, ναζιστών και αντισημιτών ( «Αλοιμονο για την Ελλαδα απο τον Εβραιοχριστιανισμο και τους παπαδες». Ταυτόχρονα λες πως ο άνθρωπος είναι ανώτερος από τον πίθηκο ένεκα εγκεφάλου. Στο γονιδίωμα του ανθρώπου υπάρχει σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις το γονίδιο εκείνο που ευθύνεται για την ανάπτυξη της θρησκευτικότητας και κατ επέκταση του ίδιου του Θεού «μέσα στον εγκέφαλο». Ακόμη και αν δεν υπάρχει γονίδιο, που υπάρχει όμως, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως ο «ανώτερος» άνθρωπος είναι το μοναδικό πλάσμα με θρησκεία και θεολογία. Ερωτώ: Πώς είναι δυνατόν ένας «ανώτερος» ως λες άνθρωπος να έχει ένα τέτοιο γονίδιο που να τον κάνει να δέχεται και να αναπτύσει την θρησκεία, όταν εσύ εκφέρεσαι υποτιμητικά για αυτήν; ή θα πρέπει να δεχτείς ότι ο άνθρωπος δεν είναι ανώτερος από τον πίθηκο αφού αναπτύσει την θρησκευτική συμπεριφορά που είναι «παραλήρημα» ή θα πρέπει να αποδεχτείς πως ο άνθρωπος ως ανώτερος οργανισμός θεολογεί. Δηλαδή η θεολογία είναι κάτι ανώτερο από την μη θεολογία (αθεΐα) του πιθήκου και του δικού σου μυαλού. Εσύ αποφασίζεις αν καταλάβεις ποτέ σου τι λες.

Απαντησε μου ειλεικρινα διαβασες, κανενα απο τα βιβλια που σου εγραψα και ποιο?
Αν οχι τρεχα γρηγορα και βρες τα!! Αλλιως θα πεθανεις χωρις να ξερεις γιατι εζησες.
Επειδή αγαπώ την αλήθεια σου λέγω πως δεν τα διάβασα και ούτε πρόκειται. Έχω διαβάσει μια σειρά από άλλα.
Μην ανυσηχείς γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά το ΓΙΑΤΙ (αιτιοκρατία) ζω («21 ο έχων τας εντολάς μου και τηρών αυτάς, εκείνός εστιν ο αγαπών με· ο δε αγαπών με αγαπηθήσεται υπό τού πατρός μου, και εγώ αγαπήσω αυτόν και εμφανίσω αυτώ εμαυτόν»). Εσύ δεν το έχεις βρει ακόμη.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΕΠΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ»
Οσον αφορα την Αγια σου Γραφη στα επισημα ευαγγελια αναφερεται 5 φορες οτι η Παναγια ειχε 7 παιδια με τα ονοματα τους.
Παντως να πας να σε κυτταξη κανενας παραληρηματολογος ειναι ξερεις ολοι τους χριστιανοι και θα σε καλοδεχθουν. Αλοιμονο για την Ελλαδα απο τον Εβραιοχριστιανισμο και τους παπαδες και τους Ψυχιατρους!!!!!!

ΡΛΗ (ΡΛΘ) 138.

ΚΥΡΙΕ...13 ότι σύ εκτήσω τους νεφρούς μου, Κύριε, αντελάβου μου εκ γαστρός μητρός μου. 14 εξομολογήσομαί σοι, ότι φοβερώς εθαυμαστώθης· θαυμάσια τα έργα σου, και η ψυχή μου γινώσκει σφόδρα.

Με άλλα λόγια «Κύριε εσύ θαυμάσια με έχτισες (τον άνθρωπο)», όπως ακριβώς θαυμάσια έκτισε και σένα και τους άλλους παραλήπτες της επιστολής. Αλλά εσύ απλά αχάριστα δεν το παραδέχεσαι.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Το δικό σου σφάλμα μελετώντας επιστημονικά βιβλία είναι το ότι μπερδεύεις αυτά που παρατηρούνται με τα αίτια. Οι επιστήμονες μελετούν λ.χ. το χταπόδι και αναλύουν την δομή του. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν τεκμηριώνουν (δεν μπορούν) ότι το χταπόδι εμφανίστηκε αυτόματα.
Τα αίτια δημιουργίας ενός οργανισμού δεν είναι απλά και δηλαδή δεν είναι μια μηχανιστική ακολουθία γεγονότων που εξηγεί και ερμηνεύει τα άφ εαυτού της επειδή απλά υπάρχει και συμβαίνει.
Έτσι αν αναλύσουμε τον τρόπο λειτουργίας ενός αυτοκινήτου δεν αποδεικνύουμε αυτομάτως ότι το αυτοκίνητο είναι αυθύπαρκτο.
Επίσης: με το να βλέπουμε ένα γεοσκώληκα που έχει μια μόνο φλέβα με μια υποτυπώδη καρδιά και ένα άνθρωπο ή θηλαστικό που έχει πολύπλοκο κυκλοφοριακό σύστημα και μια πολύπλοκη καρδιά δεν αποδεικνύουμε αναγκαστικά ότι ο άνθρωπος και ο σκώληκας είναι διαφορετικές εξελίξεις ενός παλαιότερου κυττάρου. Διότι πολύ απλά ο γεοσκώληκας όντας μικρός δεν χρειάζεται ούτε πολύπλοκο κυκλοφοριακό σύστημα ούτε καρδιά σαν τον άνθρωπο. Κάθε οργανισμός έχει αυτό που του χρειάζεται.
Ο άνθρωπος μπορεί να κατασκευάσει ένα ταχύπλοο και ένα φέρυ. Απο πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι το φέρυ προήλθε από το ταχύπλοο επειδή το φέρυ είναι πιο πολύπλοκο. Το ταχύπλοο δεν μπορεί να είναι τόσο περίπλοκο στην κατασκευή όσο ένα φέρυ λόγω χώρου αλλά και δεν χρειάζεται να είναι λόγω διαφορετικής λειτουργίας και σκοπού ύπαρξης. Επίσης τα ίδια υλικά κατασκευής δεν αποδεικνύουν την προέλευση του ενός από το άλλο, δηλαδή του φέρυ από το ταχύπλοο. Στην περίπτωσή μας γνωρίζουμε ότι ο ίδιος κατασκευαστής (άνθρωπος) χρησιμοποίησε τα ίδια υλικά επειδή αυτά είναι που υπάρχουν.
Βεβαίως δεν πιστεύω ότι ο Θεός κατασκεύασε τα πάντα ως έχουν αλλά ο Ίδιος κατευθύνει την «εξέλιξη» * .Δεν απορρίπτω μια σχετική αυτονομία των οργανισμών αλλά όχι στο βαθμό που το πράττουν οι άθεοι. Προσωπικά για μένα ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι απλός. Αν ο Θεός κατασκεύαζε τα πάντα ως έχουν σήμερα, κάποτε σε μια παρελθούσα στιγμή θα βρισκόμαστε προ της αρχής ότι κάποιος μας κατασκεύασε. Για τους περισσότερους ο Θεός. Κάτι τέτοιο όμως, δηλαδή μια αντράνταχτη απόδειξη ενός Δημιουργού θα κατάρριπτε το ελεύθερο της επιλογής μας προς τον Θεό, κάτι που ο Θεός δεν επιθυμεί. Η κόλαση και παράδεισος είναι αποτέλεσμα της ελευθερίας μας. Ένας κόσμος που ξεκινούσε το 1000 π.Χ. ως έχει σήμερα θα εκβίαζε αυτή την ελευθερία της επιλογής της αγάπης μας προς τον Θεό-Δημιουργό.
Καλή σου νύχτα από εμένα
α.α.
* Για να στο θέσω και διαφορετικά: Δεν δέχομαι ότι π.χ. ο πνεύμονας μας που αν ξετυλιχθεί καλύπτει επιφάνεια ίση με ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι μια κάποια «μαγική εξέλιξη» αφ ευατής γινόμενης βάση ενός αναπόδεικτου «φυσικού νόμου» στον οποίο οι άθεοι πιστεύουν. Έχω γνωρίσει και συζητήσει με δεκάδες ιατρούς και βιολόγους ακόμη και καθηγητές. Δεν δέχονται όλοι βλέπεις τις αθεϊστικές ανοησίες ορισμένων... γι αυτό και η επίκληση ορισμένων εγχειριδίων ακόμη και πανεπιστημιακών χωρίς αποδείξεις δεν μου λέει τίποτα. Μέσα στα βιολογικά τμήματα πανεπιστημίων σε πληροφορώ πως δεν δέχονται όλοι οι φοιτητές τις αναπόδειχτες αρλούμπες σας. Κατανοούν πολύ καλά και σε αντίδραση προς τις ευχολογίες σας το θαύμα της ζωής.Και συ μας λες ότι δεν υπάρχει κανένα θαύμα μέσα στο κύτταρο. Θα ήταν καλύτερα να αναθεωρήσεις τις αναπόδειχτες απόψεις σου, και να μην τις θεωρείς δεδομένες.




----- Subject: Re: Προωθήστε το όπου μπορείτε. Ευχαριστώ.

ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ
Γεια και χαρά.
Εσείς αυτό το πόνημα το βαπτίζετε «αντικειμενική αλήθεια»;
(αντικαταστείστε το με τον όρο «ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ»)
Εσυ εισαι αγραμματος και βλακας αγαπητε Απολογητη διοτι παραληρω θα πει λεω βλακειες αρα αφου με βριζεις σου το επιστρεφω. Στο τελος του κειμενου μου παραθετω 10 παγκοσμια best seller αλλα που να ξερεις εσυ ποιος ειναι ο Dawkins και ποιος ο Αλμπερ Ζακαρ και ποιος ο Weinberg. Εισαι παρα πολυ μικρος και μαζι με ολο το παπαδαριο κανεις τεραστια ζημια αποβλακωνοντας με το σκοταδισμο σου ολους τους Ελληνες. Γιαυτο ειναι αγνωστα στην Ελλαδα αυτα τα βιβλια.
Κατ' αρχάς άλλο πράγμα το να κατηγορείς ένα γραπτό ως παραληρηματικό και έναν άνθρωπο ως έχων παραλήρημα όταν δεν αποδεικνύει εκείνο που αυτός βαπτίζει ως «αντικειμενική αλήθεια» και άλλο να κατηγορείς ευθέως προσωπικά κάποιον ως «αγραμματο και βλακα» χωρίς να γνωρίζεις και το γιατί. Ως ανάφερα και στο τέλος της επιστολής: «ΟΣΟ δεν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ως ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ» ΠΑΡΑΛΗΡΕΙΤΕ »
Με άλλα λόγια αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά του βλάκα με εκείνον που λέει βλακείες ή την διαφορά του τρελού με εκείνου που παραληρεί τι να σου κάνω εγώ;

ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ
1. Πουθενά στην Ιερά γραφή δεν αποκλείεται η εξέλιξη των όντων παρόλες τις διαφωνίες περί αυτού στους κόλπους της Εκκλησίας. Άλλωστε ένα τέτοιο ζήτημα δεν είναι σωτηριολογικό. http://www.apologitis.com/gr/ancient/biblos.htm#Δ_ΗΜΕΡΕΣ
Η Ιερα σου γραφη κατ αρχην δεν εχει καμμια σχεση με την Ελλαδα και τους Ελληνες ειναι Εβραικη Ιστορια και κατορθωματα των Εβραιων εναντιον και της Ελλαδας. Την εξελειξη την αποκλειει ο Αδαμ και η Ευα κλπ. βλακειες της Ιερας σου Γραφης.
Ένα κλασσικό παραλήρημα των αθέων είναι να συχγέουν την επιστήμη με την φιλοπατρία και τον εθνικισμό. Ἐτσι εδώ με κατηγορείς για το ότι δεν ακολουθώ «ελληνικές ιδέες» ή άλλως δεν συμφωνείς με τα γεγονότα της Αγίας Γραφής επειδή είναι «Εβραικη Ιστορια». Ερωτώ: Αυτοί που μου παραθέτεις είναι Έλληνες ή ελληνική ιστορία; « Στο τελος του κειμενου μου παραθετω 10 παγκοσμια best seller αλλα που να ξερεις εσυ ποιος ειναι ο Dawkins και ποιος ο Αλμπερ Ζακαρ και ποιος ο Weinberg»
Το συμπέρασμα μας σε αυτή την παράγραφο είναι η μονομερής δική σου χρήση της «πατριδογνωσίας» για την επικύρωση «επιστημονικών» συμπερασμάτων κατά το δοκούν. Δεν θέλω να αναπτύξω περισσότερο το θέμα. Πρέπει κανείς να είναι πολύ μπούφος για να μην καταλαβαίνει τι του καταγγέλω.
Όσο για τον Αδάμ και την Εύα αποδεικνύεται ότι εσύ είσαι ο «εγράμματος»:
Ο Αδάμ και η Εύα δεν ήσαν οι μοναδικοί ανθρώποι αφού ο Κάιν βρήκε γυναίκα να παντρευτεί που δεν ήταν παιδί του Αδάμ και της Εύας:
Γέννεσις Δ' «16 εξήλθε δε Κάιν από προσώπου τού Θεού και ώκησεν εν γη Ναίδ κατέναντι Εδέμ. 17 Καί έγνω Κάιν την γυναίκα αυτού, και συλλαβούσα έτεκε τον Ενώχ.»

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ
2. Πουθενά δεν έχει αποδειχθεί αυτόματη γέννηση της ζωής (βλ. πείραμα Παστέρ). Όλες οι επιστημονικές προσπάθειες πέρί «αυτομάτου» εμφανίσεως της ζωής έχουν πέσει στο μεγαλειώδες κενό. Σε κάθε άλλη περίπτωση κατασκευής ζωής μιλάμε για «ανθρώπινη δημιουργία»
Αυτοματη γεννεση εχει γινει και γινεται καθε μερα διοτι ειναι αργη και μικροσκοπικη διαδικασια και δεν μπορει να παρατηρηθη διοτι αφορα ενα νεο ιο η βακτηριδιο , αλλα και αν παρηγετο στο εργαστηριο θα μας λεγατε οτι προκειται για επιμολυνση του εργαστηριου με αγνωστη μορφη ζωης. Η γη τα πρωτα 700 εκ. χρονια δεν ειχε ζωη και ηταν ενα τεραστιο βιοχημικο εργαστηριο που το ανακατευαν συνεχως οι βροχες, τα χιονια, το χαλαζι, οι ανεμοι, οι κεραυνοι, τα κυματα της θαλλασας οι ποταμοι, οι χειμαροι, οι μετεωριτες που κουβαλουσαν ζωη π.χ. απο τον Αρη, κλπ. αρα ηταν πολυ πιθανον να δημιουργηθει ζωη. Αλλα θα ηθελα να μου απαντησης: τι ειναι ζωη και τι οχι; οι νανοϊοι η οι ιοι ειναι η δεν ειναι; ΔΕΝ υπαρχει απαντηση.
Υπαρχει το πειραμα του Μιλλερ και υπαρχουν και τα συσσωματωματα Οπαριν DNA και πρωτεϊνων που εξηγουν τα παντα βλ. Μπριττανικα.
Την προηγούμενη φορά σου είπα: «ΟΣΟ δεν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ως ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ» ΠΑΡΑΛΗΡΕΙΤΕ ». Βλέπεις κάπου εδώ γύρω να μας έχεις φέρει κάποια απόδειξη των όσων διατείνεσαι με πομπώδη φωνή και ύβρη;
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μας λές εσύ ο «επιστήμονας»: «ειναι αργη και μικροσκοπικη διαδικασια και δεν μπορει να παρατηρηθη » η γέννηση της ζωής! Με άλλα λόγια μας λές πως:
α. Δεν είναι παρατηρήσιμη
β. (άρα) Δεν είναι αποδείξιμη
Συμπέρασμα: δεν είναι επιστημονικά έγκυρη. Είναι μαγεία, φιλοσοφία, ρητορεία, φιλολογία κ.ο.κ. , όπως θες πέστο, μα σαφώς όχι επιστήμη.
Κάποιοι ανόητοι που επικαλλούνται διαρκώς την αρχαία Ελλάδα δεν έχουν μάθει πως η διαφορά της επιστήμης από την θεωρία και την γνώμη είναι η απόδειξη (πρβλ. Λογική Αριστοτέλη)
Κατά αυτό τον τρόπο ενώ οι Χριστιανοί είναι «σκοταδιστές» επειδή δεν μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη του Θεού, οι φωστήρες «επιστημονολόγοι» είναι «διαφωτιστές» επειδή δια τον ίδιο λόγο δεν μπορούν να αποδείξουν τις [παραληρηματικές] ιδέες που επικαλούνται και εκτοξεύουν κατά παντός επιστητού.
Προσέξτε τώρα μια παραληρηματική ιδέα: «κλπ. αρα ηταν πολυ πιθανον να δημιουργηθει ζωη»
Μας μιλά ο κύριος για πιθανότητες όταν δεν μπορεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (1 πιθανότητα) να αποδείξει αυτό που θα μπορούσε να συμβεί σε «πολλές πιθανότητες».
Μιλάμε για σκοταδιστική ανοησία που έχει πέραση μόνο στα παραμύθια για 11χρονους. Ίσως Έλληνες, αφού Έλληνας είναι εκείνος που διατείνεται αυτές τις αερολογίες, δεν μένει να υποθέσουμε ότι μπορεί να γίνει και πιστευτός ένεκα φιλοπατρίας.
«υπαρχουν και τα συσσωματωματα Οπαριν DNA και πρωτεϊνων που εξηγουν τα παντα βλ. Μπριττανικα»!
Σώπα καϋμένε. Που ζεις! Λες να μην έχουμε πάει εμείς οι «σκοταδιστές» Χριστιανοί πανεπιστήμιο και μάλιστα βιολογικό και να μην ξέρουμε τι μας γίνεται;
Στην ερώτηση: «Αλλα θα ηθελα να μου απαντησης: τι ειναι ζωη και τι οχι; οι νανοϊοι η οι ιοι ειναι η δεν ειναι; ΔΕΝ υπαρχει απαντηση. »
λέγω πως με το να προσπαθείς να φιλοσοφήσεις δεν πείθεις κανένα. Αν σταθείς στο ξημέρωμα του ηλίου και ρωτήσεις: «τώρα είναι μέρα ή νύχτα» δεν πετυχαίνεις και πολλά διότι όλοι γνωρίζουν πως στις 12 το μεσημέρι είναι σαφώς μέρα και τις 00:00 το βράδυ είναι νύχτα. Οι ορισμοί ανήκουν στην επιστήμη και τα προβλήματα που προκύπτουν είναι αποτέλεσμα των ορισμών της επιστήμης, όχι της θρησκείας. Εσύ με τις φιλοσοφίες σου αν νομίζεις πως ο άνθρωπος δεν είναι ζωή επειδή για τον ιό δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, γελιέσαι, όπως γελιέσαι αν δεν γνωρίζεις ότι τις 12 το μεσημέρι είναι μέρα επειδή το χάραμα δεν είναι ακριβώς νύχτα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ
3. Γιατί οι συνθήκες για την γέννηση της ζωής ήσαν «κάποτε» και δεν ισχύουν τώρα; Γιατί σήμερα που υπάρχουν τόσα περιβάλλοντα που υποστηρίζουν την ζωή, αυτή δεν εμφανίζεται ΠΟΥΘΕΝΑ αυτόματα, μήτε και στα επιστημονικά εργαστήρια που «εξομοιώνουν» την αρχαία ατμόσφαιρα;
Απαντησα παραπανω, και προσθετω παλι οτι χρειαζεται τεραστιο εργαστηριο και πολλα εκ. χρονια.
«Συμφωνώ απόλυτα». Και η απόδειξη του Χριστού ίσως πάρει κάποιες χιλιετίες. Στην 2η ΠΑρουσία όλος ο κόσμος θα έχει τις χειροπιαστές του αποδείξεις. Εμείς που θα πεθάνουμε νωρίτερα ασφαλώς θα τις έχουμε πιο γρήγορα.
Καμιά ισχύ οι «αποδείξεις» σου, που ασφαλώς δεν έχουν διαφορές με τα όσα λέει και η θρησκεία περί Χριστού. Όσο «σκοταδιστική» είναι η θρησκεία, τόσο και περισσότερο είναι οι απόψεις σου, επειδή έχουν υποκριτικά και το μανδύα της «επιστήμης» (άνευ απόδειξης) από πάνω. Εξοστρακίζεις την απόδειξη σε εργαστήρια που δεν υπάρχουν «τεραστιο εργαστηριο και πολλα εκ. χρονια». Είσαι φοβερός του λόγου σου! Το έχουμε πει: ο αθεϊσμός είναι θρησκεία (πίστη)! Αλλά πότε θα ξυπνήσετε άραγε;

ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ
4. Τα λεγόμενα ««γεννετικα σκουπιδια»» στα οποία αναφέρεστε πρόσφατα αποδείχθηκε ότι δεν είναι διόλου σκουπίδα. (βλ. τελευτείο τεύχος Science Illustrated)
Αυτο δεν εχει καμια σημασια.
Αφού δεν έχει σημασία γιατί στην πρώτη σου επιστολή αναφέρθηκες σε αυτά; Για να μας υποδηλώσεις ότι όλα τάχα είναι τύχη και υπάρχουνε και σκουπίδια;
ΕΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ
5. Η ύπαρξη όντων που μας μοιάζουν (χιμπατζήδες) δεν αποδεικνύουν την μη επέμβαση ενός Θεού. Αν ένας παρατηρητής δει τα αυτοκίνητα από το 1920 μέχρι το 2000 θα παρατηρήσει μια «εξέλιξη» και μια ομοιότητα στην ferrari του 1999 με την mercedes του 1923. Όμως η εξέλιξη αυτή είναι δημιουργία του ανθρώπου όχι «αυτόματης» αλλαγής των αυτοκινήτων. Φυσικά δεν αποδεικνύεται ότι η επειδή η ferrari απέχει από την Mercedes μόνο ««300 γονίδια» η ferrari και η mercedes είναι το ίδιο και το αυτό πράγμα.Επίσης δεν αποδεικνύεται ότι ο άνθρωπος (Ο Θεός για την περίπτωση των όντων) δεν επεμβαίνει. Η εξέλιξη των ειδών δεν αίρει το μεγάλο ερώτημα της προέλευσής τους και της τέλειας σχεδόν κατασκευής τους. Θα πει κανείς:μα τι σχέση έχουν τα αυτοκίνητα με τα ζώα; Απάντηση: τα πρώτα είναι ατελή δημιουργήματα ενός πλάσματος (του ανθρώπου), ενώ τα δεύτερα σχεδόν τέλεια κατασκευάσματα του Θεού τα οποία «εξελίσσονται μόνα τους». Εκεί βρίσκεται και η ποιοτική διαφορά τους.
Προφανως δεν καταλαβες το κειμενο μου γιατι λεω οτι η τελειοτης οφειλεται στις 1:10000 αναλογια των πλεονεκτικων μεταλλαξεων προς τις μειονεκτικες=θανατηφορες η μη παραγωγικες. Εννοειται στην καθε μια φορα. Π.χ. για 2 μεταλλαξεις πλεονεκτικες το αποτελεσμα εχει 1:100000000 πιθανοτητες να συμβει και να υπαρξη δηλ. εχουμε γινομενο των δυο πιθανοτητων. Αναλογα για τους χιμπατζηδες και τους ανθρωπους αν εγιναν 250 πλεονεκτικες μεταλλαξεις στους ανθρωπους και 50 στους χιμπατζηδες λογω 50: 250 αναλογιας των πληθυσμων τα τελευταια 6 εκ. χρονια η πιθανοτητα που μας εφτιαξε ειναι 1:10000 εις την 250 δυναμιν ενω για τους χιμπατζηδες 1:10000 εις την 50 δυναμιν αρα γιαυτο ειμαστε τελειοτεροι. Καθε μεταλλαξη σκαλοπατιου του DNA εχει αμεσο αποτελεσμα στις κυτταρικες κατασκευες (στην ανατομια και λειτουργια) απο την πρωτη κιολας γεννια και εγκαθισταται αμεσως στην γονιδιακη δεξαμενη εφ οσον δινει πλεονεκτημα επιβιωσης και τεκνοποιιας. Αρα ποιος θεος και μπουρδες μου τσαμπουνας;;;;
Δεν υπάρχει για την αθεϊστική βιολογία «τελειότερος» (sic)άνθρωπος από τον χιμπαντζή. Όλοι, μα όλοι οι οργανισμοί βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο «τελειότητας» και «ανωτερότητας». Γνωρίζεις ότι για την βιολογία οι πιο «τέλειοι» και «επιτυχημένοι» οργανισμοί είναι τα έντομα; Τι συγκρίνεις χιμπατζήδες με ανθρώπους; τέτοιες συγκρίσεις περί «τελειότητας» είναι μόνο για θεολόγους και αθεολόγους, όχι για βιολόγους. Μόνος σου λες πως «εφ οσον δινει πλεονεκτημα επιβιωσης και τεκνοποιιας». ¨Ετσι λοιπόν ακόμη και ο σκώληκας και το έντομο ή και η αμοιβάδα έχουν αυτό το πλεονέκτημα. Δεν χρειάζεται να είσαι πρωτεύον για να είσαι «ανώτερος»
Έπειτα ακριβώς αυτό καταγγέλουμε. Για ποιο λόγο οι «τυχαίες» μεταλλάξεις είναι «πλεονεκτικές»; Πώς λοιπόν υπάρχει τύχη που οδηγεί σε πλεονεξία;
Μπορείς να μας το αποδείξεις αυτό και στα ζάρια π.χ. να φέρνεις εξάρες σε αναλογία 1:10000;
Άρα για ποια τύχη και μπούρδες μας τσαμπουνάς; Όλα έχουνε σοφία. ΚΑι έχουνε σοφία διότι μιλάς για μεταλλάξεις χωρίς να έχεις αποδείξει ότι η ζωή ύπάρχει βάση φυσικού νόμου.
Με άλλα λόγια δεν μπορείς να μας παριστάνεις τον σοφό λέγοντας ότι το ένα σκαλί της σκάλας αναγκαστικά (sic) μόνο του τοποθετείται πιο ψηλά από το προηγούμενο, χωρίς να έχεις αποδείξει το πως βρέθηκε εκεί η σκάλα ή χωρίς να έχεις αποδείξει για πιο λόγο το ένα σκαλί βρίσκεται πιο ψηλά από το άλλο. Παραληρείς, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι. Το να παραρηρούμε την εξέλιξη και να λέμε «υπάρχει εξέλιξη» δεν δίνει απάντηση στο γιατί υπάρχει εξέλιξη.
Ας δουμε και κάτι ακόμη πιο «φιλοσοφικό». Μας λες συνέχεια για το Dna. Γνωρίζουμε ότι κάθε κύτταρο ενός οργανισμού έχει μέσα του όλα τα γονίδια που του επιτρέπουν να γίνει μάτι, χέρι, πόδι κ.ο.κ. κατά την φάση της ανάπτυξης του πολυκύτταρου οργανισμού
Όμως σας λείπει η απόδειξη για το πως τα κύτταρα κατά την διαίρεση γνωρίζουν το που (διάταξη στο χώρο) θα γίνουν μάτι, χέρι και πόδι. Αυτό το πρόβλημα δεν λύνεται βάση του DNA.
Αντί να δεις το σχηματισμό πλήρως συμμετρικών βιολογικών σωμάτων μας μιλάς για τυχαίες πλεονεκτικές μεταλλάξεις που τα εξηγούν όλα.

6. Πρόσφατα αποδείχθηκε πως οι οργανισμοί που επρόκειτο να «εξελιχθούν» κατείχαν τα «εξελιγμένα» γονίδια μαζί τους, πριν ακόμη τα χρειαστούν. ΑΥτό εσείς πως άραγε το εξηγείται; http://www.apologitis.com/gr/ancient/biologia.htm#ΕΞΕΛΙΞΗ_ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Δεν καταλαβαινω και δεν μπορω να παω στη διευθυνση αυτη.
Ξαναδοκίμασε. Στο τέλος θα τα καταφέρεις και θα καταλάβεις!

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
7. Αναφέρεστε στους πολυκύτταρους οργανισμούς λες είναι κάτι το απλό. Το πρόβλημα είναι χαοτικό, για το πως δηλαδή κύτταρα έγιναν όργανα και όλα μαζί συνθέτουν σχεδόν τέλειους οργανισμούς. Παρατηρήστε το χέρι σας λ.χ. Δείτε τα κόκκαλα, τις αρθρώσεις, τις φλέβες και τις αρτηρίες μέσα σε αυτό κ.λ.π. Δείτε πόσο όμορφα και σχεδόν τέλεια και λειτουργικά διατάσσονται στο χώρο. Αυτό το αποκαλείται τύχη; Εγώ θα έλεγα πως η «επιστημονική» άποψη για την ύπαρξή μας μοιάζει με την μαγεία. Όταν η επιστήμη δεν μπορεί να αποδείξει κάτι τότε επικαλλείται μαγικές λέξεις π.χ. «εξέλιξη» και «ένστικτο»(!). Τι πάει να πει ένστικτο; Τι πάει να πει «εξέλιξη»; Μοιάζει δηλαδή με τον νόμο της βαρύτητας; Πώς δηλαδή υπάρχει νόμος που εξελίσσει τα ζώα και δεν υπάρχει παράλληλα νόμος που γεννά τα ζώα; (Υποτίθεται ο νόμος αυτός ίσχυσε για την γη μια φορά πριν εκατ. χρόνια σε μια «μαγική» στιγμή που δεν επαναλαμβάνεται). Εφόσον δεν επαναλαμβάνεται (χρονική διάρκεια) πως τεκμηριώνεται επιστημονικά ως νόμος λοιπόν; Θα σκεφτείς: τότε ήσαν οι κατάλληλες «συνθήκες». Λέγω: τεκμηριώστε τις συνθήκες και μετά τεκμηριώστε την αυτόματη γέννηση των όντων. Ειδάλλως όλοι πάσχετε από «επιστημονικοφανή αθεϊιστικό παραλήρημα αυτομάτου ζωής».
Ἢ επιστήμη λέει: κύτταρα της επιδερμίδας «εξελίχθησαν» και έγιναν μάτια. Ερωτούμε:καλά αυτό, αλλά πως τα κύτταρα της επιδερμίδας που «εξελίχθησαν» σε μάτια κατάφεραν να πείσουν τα διπλανά τους κύτταρα να «εξελιχθούν» σε οπτικά νεύρα και αυτά με την σειρά τους «συννεοήθησαν» μεταξύ τους ώστε να μεταφέρουν το οπτικό μήνυμα στον εγκέφαλο για να τύχει επεξεργασίας; Το μάτι ζήτησε από τον εγκέφαλο να «εξελιχθεί» για να δέχεται το οπτικό σήμα, ή ο εγκέφαλος διέταξε την επιδερμίδα να γίνει μάτι; ἠ όλα έγιναν παρέα; Καταλαβαίνετε τι λέτε και τι εννοείται με τον όρο «αυτόματη εξέλιξη των ειδών»; Εννοείτε την συνεργασία κυττάρων μέσα σε πολυκύτταρους οργανισμούς σε ενιαίο λειτουργικό συμβιωτικό αποτέλεσμα που ξεπερνά κάθε είδους σημερινής τεχνολογίας.
8. Δείτε το πρόβλημα της ελεύθερης βούλησης http://www.apologitis.com/gr/ancient/perierga.htm#ΝΟΥΣ_ΚΥΤΤΑΡΟ στον άνθρωπο, μιας και αναφέρεστε στον εγκέφαλο. Ρωτήστε κανένα νευρολόγο. Τα ζώα δεν έχουν ελεύθερη βούληση. Ακολουθούν τα πάθη τους.
9. Υποστηρίζετε πως η λειτουργία του εγκέφαλου εξηγεί τα πάντα. Σφάλετε και λανθάνετε. http://www.apologitis.com/gr/ancient/perierga.htm#ΕΝΥΠΝΙΑ_ΛΕΙΨΑΝΑ Δεν είναι δυνατόν ο εγκέφαλος να γνωρίζει τέτοιες καταστάσεις. Ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο δια μέσου του οποίου η ψυχή μιλάει. Το να τραυματίζουμε πειραματικά ένα τμήμα του λέγοντας πως επιτύχαμε την επιθυμητή απόδειξη περί μη υπάρξεως της ψυχής είναι ένα μεγάλο ψέμα. Αν σας κόψει κανείς τα χέρια με τα οποία παίζετε πιάνο, δεν σημαίνει πως επειδή δεν μπορείτε να παίξετε άλλο πιάνο, δεν έχετε και γνώση της μουσικής και του παίζειν αυτής. Επίσης αγνοείτε ένα άλλο όργανο, την καρδιά. Από μεταμοσχεύσεις έχει αποδειχθεί πως το δεχόμενο το μόσχευμα άτομο αλλάζει προσωπικότητα σύμφωνα με εκείνη του νεκρού δότη (βλ. Science Illustrated). Κατά Ματθαίον, Κεφ. Ιε΄ «18 τα δε εκπορευόμενα εκ τού στόματος εκ της καρδίας εξέρχεται, κακείνα κοινοί τον άνθρωπον. 19 εκ γάρ της καρδίας εξέρχονται διαλογισμοί πονηροί, φόνοι, μοιχείαι, πορνείαι, κλοπαί, ψευδομαρτυρίαι, βλασφημίαι.» Πώς εξηγείται αυτό βάση της «επιστημονικής» θεωρίας πως η «προσωπικότητα» εδράζεται στον εγκέφαλο;
ΟΣΟ δεν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ως ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ» ΠΑΡΑΛΗΡΕΙΤΕ (http://www.apologitis.com/gr/ancient/daimonia.htm#ΕΠΙΣΤΗΜΗ_ΔΑΙΜΟΝΕΣ_ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ )ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΕΪΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ. www.apologitis.com/gr/ancient/epistimi_thriskia.htm#ΑΘΕΙΑ_ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Καλά ξυπνητούρια και καλή δύναμη.
α.α.
Υ.Γ. Ας υποθέσουμε ότι αύριο πεθαίνουμε όλοι μαζί. Ξαφνικά αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ο Χριστός ως θεότητα. Σας στενοχωρεί το γεγονός ή σας χαροποιεί; Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε το γιατί σας ερωτάω.
Στα απαντησα ολα και σου συνιστω τα βιβλια του Καλοπουλου και του Βερεττα και του αμπελεν και του Ντεσνερ και του Ρασσια και τους 15 σταυρωμενους και αναστημενους θεους. Μαθε να εισαι πρωτα Ελληνας και υστερα να μιλας με περιδεη συνειδηση σαν κακομοιρο που το τρομαξαν οι απειλες ενος Εβραιου αθλιου ψευτοηρωα. Ανθρωποι σαν και σενα κρατανε δεσμια την Ελλαδα και την παιδεια στο σκοταδι του Μεσαιωνα. Και να διαβασεις και το Πετα Ψηλα για να δεις ποσο αμαρτωλος εισαι!!!!!
Απάντησες αλλά δεν απέδειξες. Άρα δεν είσαι επιστήμων αλλά επιστημονικοφανής άνθρωπος με παραληρηματικές ιδέες που επικαλλείται το «θείο» (πρβλ ο Dawkins ...ο Αλμπερ Ζακαρ ......ο Weinberg). όπως κάνεις και παρακάτω:
Αμπελέν είναι για γέλια
Ντέσνερ είναι για γέλια μαζί με τον Ρασσιά.
Ειδικά για τον Ρασσιά έχουμε έτοιμο έργο στα χέρια μας 600 σελίδων αλλά χρειαζόμαστε χρηματοδότη για να το εκδώσουμε (χρειάζονται περίπου 1.200.000 δρχ)
Σου δίνω ένα παράδειγμα ανάμεσα στα τόσα ψέματα που αναφέρει ο Ρασσιάς:

-Για το έτος 346 μ.Χ. γράφεται: «Μέγας διωγμός κηρύσσεται στην Κωνσταντινούπολη κατά των Εθνικών, στα πλαίσια του οποίου ο Εθνικός ρήτωρ Λιβάνιος εξορίζεται με την κατηγορία της “γοητείας” (μαγείας)» (Βλ. Ρασσιά, Μια Ιστορία Αγάπης, τ. Α’, σ. 162). Ο Λιβάνιος είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη το 340 για να εξασκήσει το επάγγελμα του ρήτορα. Το 342, σύμφωνα με τον Ευνάπιο (Βίοι φιλοσόφων και σοφιστών, 495): «διαβολῆς δέ τινος αὐτῷ γενομένης περὶ τὰ μειράκια, ἣν θεμιτὸν οὐκ ἦν ἐμοὶ γράφειν, ἐς μνήμην ἀξιόλόγων ἀνέντι τὴν γραφήν, ἐκπεςὼν ἐκ τῆς Κωνσταντίνου πόλεως, κατέσχε τὴν Νικομηδείαν» δηλαδή «μια σκανδαλώδης κατηγορία έγινε εναντίον του σχετικά με τους μαθητές του. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να γράψω γι’ αυτήν, επειδή θέλω να καταγράψω μόνο σημαντικά γεγονότα. Λόγω αυτής της κατηγορίας διώχτηκε από την Κωνσταντινούπολη και πήγε στη Νικομήδεια». Ο Λιβάνιος στον Λόγο περί της εαυτού τύχης ισχυρίζεται ότι επειδή είχε τους περισσότερους μαθητές από τους άλλους ρήτορες, αυτοί, για να τον εκδικηθούν, τον συκοφάντησαν. Πάλι έχουμε το σύνηθες φαινόμενο της προσωπικής αντιπαράθεσης και της χρήσης ύπουλων μέσων (συκοφαντία). Κανένας από τους αντίζηλους δάσκαλους ρητορικής δεν κατηγόρησε τον Λιβάνιο ότι ήταν Εθνικός. Άλλωστε αυτός ο οποίος κατηγόρησε τον Λιβάνιο ότι κέρδιζε τους ρητορικούς αγώνες με τη βοήθεια μαγείας ήταν ένας Εθνικός ρήτορας, ο Βημάρχιος (Λιβάνιου, Λόγος περί της εαυτού τύχης, 39), ο οποίος δεν άντεχε το γεγονός ότι ο Λιβάνιος είχε περισσότερους μαθητές από τον ίδιο και ήταν δημοφιλέστερος στην Κωνσταντινούπολη. «Ο ίδιος [ο Βημάρχιος] πρόσφερε θυσίες στους θεούς (…) τριγυρνώντας διηγείτο [ο Βημάρχιος] πομπωδώς ότι νικήθηκε [από τον Λιβάνιο] από μαγεία· διότι έλεγε ότι συσχετιζόμουν με έναν άνδρα που έλεγχε τα άστρα», γράφει ο Λιβάνιος (Λόγος περί της εαυτού τύχης, 39 και 43). Δηλαδή ένας Εθνικός ρήτορας, ο Βημάρχιος, προκάλεσε τη δίωξη ενός άλλου Εθνικού ομότεχνού του, του Λιβάνιου. Δεν προκάλεσε καμμία θρησκευτική αντιπαλότητα Χριστιανών προς τον Λιβάνιο την εκδίωξή του από την Κωνσταντινούπολη. Αυτό και μόνο αρκεί για να κατανοήσουμε ότι είναι λανθασμένη ερμηνεία η μετατροπή τοτινών προσωπικών αντιζηλιών σε «αποδείξεις διωγμών κατά Εθνικών». Κι ο Γίββων γράφει ότι «η ζήλεια των αντιπάλων του [δάσκαλων ρητορικής] που τον κυνηγούσαν απ’ την μια πόλη στην άλλη, επιβεβαιώνει την ανώτερη αξία του». Άλλο πράγμα η «μαγεία» και άλλο η λατρεία των θεών (και συνεπώς οι κατηγορίες για το ένα δεν συνεπάγονται κατηγορία για το άλλο). Ο Λιβάνιος έμεινε πέντε χρόνια διδάσκοντας στην Νικομήδεια, τα οποία ο ίδιος θεωρούσε – σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του – ως τα καλύτερα χρόνια· εκεί ίδρυσε ρητορική σχολή. Το 349 όμως, ο Κωνστάντιος τον ξανακάλεσε στην Κωνσταντινούπολη δίνοντάς του κάποιο αξίωμα (άραγε τι «διωγμός» ήταν αυτός;). Ο Λιβάνιος δέχτηκε, αλλά το 354 προτίμησε να πάει στην Αντιόχεια, όπου και διορίστηκε δημόσιος δάσκαλος. Όσο για τον, σύμφωνα με τον Ρασσιά, «μέγα διωγμό κατά των Εθνικών στην Κωνσταντινούπολη», κατά τον οποίο εκδιώχθηκε ο Λιβάνιος, ο Λιβάνιος αναφέρεται αόριστα σε μια «αναταραχή του δήμου, κατά την διάρκεια της οποίας ο ανθύπατος γλυτώνει τραυματισμένος και βρίσκει προστασία στα τείχει των Περίνθιων» (Λόγος περί της εαυτού τύχης, 44 κ.ε.). Καμμία αναφορά ή υπόνοια από τον Λιβάνιο για θρησκευτική δίωξη δεν γίνεται.
Για μία άλλη φορά ο Ρασσιάς αποδεικνύεται είτε αισχρός ψεύτης είτε γελοίος ημιμαθής.
Τελειώνω με αυτό: δεν χρειάζεται να διαβάσω το Πέτα Ψηλά για να δω πόσο αμαρτωλός είμαι. Εσύ είσαι εκείνος που πρέπει να σκύψεις το κεφάλι σου που γεννά παραληρηματικές ιδέες παριστάνοντας τον σοφό και τον διαβασμένο, και να πει : σε ευχαριστώ Χριστέ μου που κατασκεύασες την κτίση διότι δίχως τα έργα Σου εγώ σήμερα δεν θα μπορούσα να τραφώ, μα ούτε δεν θα υπήρχα καν.
Ο Άγιος Αθανάσιος είχε πει για εσάς τους άθεους ύλιστές: εφόσον δεν υπάρχει τίποτε πέρα από αυτόν τον υλικό κόσμο, πώς ο εγκέφαλος που είναι τμήμα του κόσμου πιστεύει και δέχεται ένα Θεό που είναι εκτός του κόσμου;
Να σαι καλά και να κόψεις το παραλήρημα
Αγαπητε Απολογητη εισαι μεγαλος μπουφος και κουφιοκεφαλακιας διοτι διαβασα αυτα που γραφεις στα σαϊτ σου τελικα. Εισαι ασχετος και ειπες οντας γαϊδαρος τον πετεινο κεφαλα. Το παραληρημα το δικο σου ειναι 1000 φορες μεγαλυτερο!!!!
Αγνοεις οτι τα κυταρα εχουν πορους μεταξυ των και επικοινωνουν ανταλλασοντας γονιδια, πρωτεϊνες κλπ. και αντιλαμβανονται τι συμβαινει διπλα των.
Αγνοεις οτι υπαρχει το συστημα του οργανωτη που καθοδηγει την αυξηση του εμβριου. Αγνοεις οτι υπαρχει απολυτος αιτιοκρατια υπερπολυπλοκος στην ανελειξη του εμβρυου που εχει μελετηθη παρα πολυ και δεν βρεθηκε κανενα θαυμα εκει. Οι επιστημη δεν δουλευει μονο με αποδειξεις πολλες φορες αρκειται σε ισχυρες ενδειξεις. Οταν εχεις μια βιοχημικη σουπα ολοκληρη την γη επι 700 εκ χρονια σιγουρα μπορουσαν να παραχθουν τα υλικα του DNA σε πολλες περιοχες και να διαιρουνται και να αναδιπλασιαζονται χωρις περιβλημα το οποιο μπορει να κατεσκευασθηκε καποτε και να διαιρεθηκε συμφωνα με την θεωρια του Οπαριν. Ο πρωτος μονοκυτταρος οργανισμος δεν ειχε αντιπαλους αρα μπορουσε με ελαχιστα γονιδια να επιβιωνει και αμεσως γεμισε την γη οποτε ανελαβαν δραση οι μεταλλαξεις με τισ υπεριωδεις ακτινες, τα κοψιματα, τους επιχιασμους, κλπ. Καποτε πριν 700 εκ. χρονια με μεταλλαξεις επετευχθη να μενουν σε επαφη τα διπλασιαζομενα κυτταρα και να μην απομακρυνονται αρα εχουμε πλεον τα πολυκυτταρα, σπογγοι κλπ. απο εκει και περα πηρε το δρομο της η εξελειξη με τυχαιες μεταλλαξεις. Εννοειται οτι με καθε επιβιωτικη μεταλλαξη το ον επιβιωνε και ως προς τους ανταγωνιστες και ως προς τους ομοιους του (του ειδους του).Κατοπιν ακολουθουσε επιβιωτικη μεταλλαξη των ανταγωνιστων και παει λεγοντας. Ο θανατος σου η ζωη μου αρα ποιον θεο μου τσαμπουνας?
Οσον αφορα την συμμετρια των οντων αυτη εφευρεθηκε ως επιβιωτικο πλεονεκτημα με καποιες μεταλλαξεις απο την Φυση. Οταν λεμε τυχη εννοειται οτι στο βαθος της τυχης υπαρχει παντα απολυτος αιτιοκρατια, ομοιως και στην χημεια η οποια κατ ουσιαν ειναι κβαντικη επισης αιτιοκρατικη. Τα κυτταρα κραταν λογαριασμο κατα την αυξηση ποσες διαιρεσεις εχουν κανει και ποσες θα κανουν και εχουν επικοινωνιες μεταξυ των βλεπε "κυτταρικες κατασκευες" στο google. Υπαρχουν αλγορυθμοι απλοι η πολυπλοκοι που ακολουθουνται.
Ο ανθρωπος ειναι πολυ ανωτερος απο τον χιμπατζη διοτι μπορει να τον κανει ο,τι θελει και να τον σκοτωσει οποτε θελει βασει του πολυ ανωτερου μυαλου του που οφειλεται στις 250 μεταλλαξεις του ανθρωπου εναντι των 50 του χιμπατζη λογω των πληθυσμων των. Και τα εντομα ειναι πιο τελεια διοτι εχουν τεραστιους πλυθισμους που υφιστανται αναλογως πολλαπλασιες μεταλλαξεις.
Απαντησε μου ειλεικρινα διαβασες, κανενα απο τα βιβλια που σου εγραψα και ποιο?
Αν οχι τρεχα γρηγορα και βρες τα!! Αλλιως θα πεθανεις χωρις να ξερεις γιατι εζησες.
Οσον αφορα την Αγια σου Γραφη στα επισημα ευαγγελια αναφερεται 5 φορες οτι η Παναγια ειχε 7 παιδια με τα ονοματα τους.
Παντως να πας να σε κυτταξη κανενας παραληρηματολογος ειναι ξερεις ολοι τους χριστιανοι και θα σε καλοδεχθουν. Αλοιμονο για την Ελλαδα απο τον Εβραιοχριστιανισμο και τους παπαδες και τους Ψυχιατρους!!!!!!


Εκτυπώστε αυτό το άρθρο!

2 σχόλια:

  1. Άδικα πολεμάτε με αυτούς. Δεν είδα ποτέ κανένα άνθρωπο του οποίου η κοινωνική ταυτότητα και δύναμη βασίζεται στη διάδοση των εικασιών που αποτελούν μια θρησκεία να εκλογικεύεται με το του εξηγεί κανείς τα προφανή. Το μόνο τους επιχείρημα είναι ότι οι επιστήμονες δεν ξέρουν τα πάντα και ότι είναι αναγκασμένοι κάποιες φορές να κανουν υποθέσεις και αναθεωρήσεις. Ε λοιπόν, αυτοί που "πιστεύουν" και "ξέρουν τα πάντα", επί μιάμιση χιλιετηρίδα δεν προσέφεραν τίποτα απολύτως στην Ανθρωπότητα ενώ η Επιστήμη βελτίωσε το επίπεδο ζωής κατά πολύ.

    Και τι να έλεγε ένας λογικά σκεπτόμενος γι' αυτούς που απαιτούν πρώτα να πιστέψεις και μετά να κρίνεις αντί για το αντίθετο...

    είναι τόσο γελοίο το όλο ζήτημα που θεωρώ ότι δεν αξίζει να ασχολείται κανείς. Προφανώς η ανάγκη για θρησκεία προκύπτει από βαθύτερα υπαρξιακά προβλήματα, τα οποία προφανώς δεν λύνονται με τη λογική. "Κάνω την ανάγκη φιλοτιμία" λέει ο σοφός λαός και εδώ έχει πιο δίκιο από ποτέ άλλοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε δεν γνωρίζετε το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος που δημιουργούν αυτά τα ηλίθια ανθρωποειδή σαν τον Απολογητή. Εχω δει ιστοσελίδες του κυρίου όπου γράφει προχωρημένα θέματα Ψυχιατρικής άρα πρέπει να είναι ψυχίατρος ή κάτι σχετικό και έχει τεράστια εξουσία να κατασκευάζει Κολάσεις γιά εμάς τους επιστήμονες και τους αθέους με μιά ταμπέλα περί ψυχωσικής συνδρομής??? Γνωρίζω περιπτώσεις πάρα πολλές όπου χαρακτηρίστηκαν ψυχωτικοί και ομοφιλόφυλοι και ανώμαλοι έφηβοι που δεν ήσαν παρά μόνο άθεοι, και το έχουν σύστημα και καμάρι σε όλα τα Ψυχιατρεία της Ελλάδος να βασανίζουν ισοβίως με τέτοιες ψυχοτεχνικές εξευτελισμού και ενοχοποίησης όσους δεν συμφωνούν με τις ηλίθιες τυφλές πίστεις τωνς. Η ψυχή και ο άλλος κόσμος και η θρησκεία και η Κόλαση είναι νομοθετημένα στην Ελλάδα από την ύπαρξη της χριστιανικής Μαφίας των Ψυχολόγων και Ψυχιάτρων. κιν. 6982116496. Θεόδωρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή