Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Σύνδεσμος Ελλήνων Εξελικτικών Επιστημόνων: Πείτε μας τη γνώμη σας

Μπορείτε να μας κάνετε όποια προχωρημένη ερώτηση επιθυμείτε και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.
Διατυπώστε την άποψη σας για το blog μας ελεύθερα και για το τι θα θέλατε να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε.
Επίσης, μπορείτε να προτείνετε καινούρια θέματα τα οποία θα θέλατε να προστεθούν.
Απευθυνόμαστε κυρίως σε Διπλωματούχους Πολυτεχνείων, Πανεπιστημίων, Ιατρικών και Βιολογικών Σχολών και λοιπούς  Επιστήμονες.

Εκτυπώστε αυτό το άρθρο!

2 σχόλια:

  1. Κυριε Θεοδωρε μπορεις να εξηγησεις λιγο κατανοητα τι εννωουμε οταν λεμε κενος χωρος?πως το αντιλαμβανεσαι εσυ ? το ακουσα απο τον Μανο Δανεζη το διαβασα απο Ριτσαρντ Ντοκινς στο Η Μαγεία της Πραγματικότητας : Ο Μύθος και η Αλήθεια αλλα η δικη σου προσεγγιση ..λαβετε υπ'οψιν οτι δεν ειμαι επστημονας απλα ενας ανθρωπος 40 ετων που προσπαθει να καταλαβει 10 πραγματα και εννοιες..ευχαριστω Αναστασιος Πετσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω, αλλά δεν έλαβα ειδοποίηση. Κενός χώρος είναι ένας χώρος που υποτίθεται ότι δεν υπάρχουν και δεν κυκλοφορούν μέσα του σωματίδια ύλης ή ενέργειας. Ο χώρος που καταλαμβάνει ο αέρας είναι πιό άδειος από τον χώρο που καταλαμβάνει το νερό ή η θάλασσα ή η γή ή τα βαρειά μέταλλα. Αυτά έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα ύλης ή μάζας άρα εμφανίζουν και μεγαλύτερη αδράνεια και αντίσταση στην κίνηση μέσα από αυτά. Στο διάστημα υπάρχει πιό αραιό κενό αλλά κυκλοφορούν πολλά φωτόνια, σωματίδια κλπ. άρα δεν είναι τέλειο κενό. Όταν δεν υπήρχε το Σύμπαν δεν υπήρχε κανένα σωματίδιο άρα τέλειος κενός χώρος. Ο Δανέζης ισχυρίζεται ότι δεν επαρκεί ηζωή ενός Σύμπαντος τα 13,7 δις έτη για την εξέλιξη. Κάνει λάθος όπως το αποδεικνύω εγώ με δύο σελ. υπολογισμούς στο planitheou.blogspot.com, διότι οι πληθισμοί των όντων αυξάνονται πολύ εκθετικά και η εξέλιξη προχωράει με τις επιβιωτικές ή πλεονεκτικές μεταλλάξεις. Διάβασε φίλε Αναστάσιε και το υπόλοιπο blog μου και τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή