Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πώς εξηγείται όλη η Εξέλιξη των ειδών. R. Dawkins, K. Δαρβίνος, Al. Jacquard κλπ. Μέρος Τρίτο

      Η θεωρία των υπερχορδών ήρθε για να συμπληρώσει την αιτιότητα στον υπό-μικρόκοσμο και δεν έχει καμία σχέση με Θεό, ψυχή κ.λπ. λόγω όλων των ανωτέρω. Εξηγεί και τη δημιουργία ύλης ή μάζας ή αδράνειας που είναι το ίδιο πράγμα και έχουν τις ιδιότητες της αδράνειας και των ελκτικών δυνάμεων της βαρύτητας. Η ύλη πιθανότατα παράχθηκε από την ενέργεια των ζευγών φωτονίων τα οποία παρατηρούνται και σήμερα στο κενό ένα ζεύγος ανά κυβικό χιλιόμετρο κενού και ανά έτος. Δεν έχουν τα σωματίδια υφή μετάλλου ή στερεού ή υγρού ή αερίου όπως γνωρίζουμε την ύλη πάνω στη γη διότι αυτή αποτελείται από μόρια ή άτομα και στοιχειώδη σωματίδια. Άρα δεν μπορούν τα στοιχειώδη σωματίδια να αποτελούνται από άλλα στοιχειώδη σωματίδια και ούτω καθ’ εξής επ’ άπειρον. Απλώς έχουν τις ιδιότητες της αδράνειας και των δυνάμεων. Άρα είναι ανοησία να ζητάμε από τον άνθρωπο-ύλη να παράγει ύλη εκ της μη ύλης! Πρέπει πρώτα να εξαφανίσει και τον εαυτό του.
     Τα ηλεκτρόνια σύμφωνα με τον Atkins και άλλους δεν έχουν καθόλου διαστάσεις ούτε στο κέντρο τους όπως ισχυρίζονται πολλοί επιστήμονες και για τα έξι διαφορετικά κουάρκ. Η συνολική ενέργεια του Σύμπαντος ισούται με μηδέν, δηλ. το άθροισμα ενέργειας + ύλης, και η ύλη προέρχεται από την αρνητική ενέργεια της βαρύτητας (Hawking), με την Μεγάλη Έκρηξη η οποία πιθανότατα ήταν μία εκτεταμένη έκρηξη που προήλθε από τα ζεύγη φωτονίων που παράγει αυθόρμητα το κβαντικό κενό με μηδενικό άθροισμα ενεργείας και έτσι το σύμπαν πάλι έχει μηδενικό άθροισμα ύλης συν ενέργειας. Άρα είχε δίκιο ο Αϊνστάιν όταν μίλησε για τον αιθέρα και κακώς το πήρε πίσω πριν πεθάνει. Όλες οι επιστήμες έχουν κάνει όλα τα εκατομμύρια βήματα προόδου με τα οποία έχουν δομηθεί βάσει της έννοιας και της αρχής της απόλυτης αιτιότητας που αντιτίθεται στη θρησκεία. Εάν είχε τη δυνατότητα ο πατέρας μας ή ο παππούς μας κλπ. να αποφύγει έστω και μια αμαρτία, θα άλλαζε την ιστορία του σπερματοζωαρίου που έκανε εμάς κ.ο.κ. και ως γνωστόν από τους διδύμους τα σπερματοζωάρια δίνουν με ακρίβεια μεγάλη συγκεκριμένο άνθρωπο (σε συνδυασμό και με το ωάριο).
      Αν ο Χίτλερ δεν έκανε τον πόλεμο, σήμερα π.χ. 2.000.000.000 άνθρωποι θα υπήρχαν στη θέση άλλων που ζουν τώρα. Και αυτό αντιφάσκει με το "Εκ καταβολής κόσμου εξελέξατο υμάς ο Θεός". Εφ' όσον "εξελέξατο" δεν είμαστε υπεύθυνοι (ούτε ο Χίτλερ) για τις αμαρτίες μας, απέναντι στο Θεό και υπάρχει απόλυτος αιτιότης. Οι επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις και σε υποατομικό επίπεδο και μέσα στα κύτταρα κλπ. και ποτέ δεν επιβεβαίωσαν ούτε ανακάλυψαν θαύμα (που τα επικαλούνται όλες οι θρησκείες απορρίπτοντας η κάθε μια όλες τις άλλες!). Αντίθετα χιλιάδες θαύματα και παράδοξα ερμηνεύθηκαν όπως: επιθανάτια οράματα, αυτογενής καύσις (αυτανάφλεξη) και ζώων, υπνωτισμός, ψευδαισθήσεις, φαντάσματα, μαγείες, θεραπείες με άγγιγμα, φωτογραφίες κατά Κίρλιαν, λειτουργία εγκεφάλου με νευρωνικά δίκτυα, συνειδήσεις, πυροβασία σε πολλές θρησκείες κλπ. Για όλα αυτά έχουν παίξει στη ΝΕΤ κυρίως, πάνω από 100 εκπομπές ερευνητών.
      Προκύπτει επομένως ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν παραμύθι που το πίστεψε και ο Χριστός που γι' αυτό όρισε το Βάπτισμα (για το προπατορικό αμάρτημα) και επομένως έκανε λάθος και δε ήταν Θεός διότι δεν υπήρξε Αδάμ και Εύα πρωτόπλαστοι και μάλιστα 3x14=42 γενεές προ Χριστού κατά τα Ευαγγέλια. Ούτε είναι δυνατόν σε 42 γενιές να προκύψουν 100άδες φυλές των ανθρώπων από τον Αδάμ και την Εύα. Απολιθώματα νέγρων, Ινδών κλπ. χρονολογήθηκαν ότι έζησαν πάνω από 1 εκ. χρόνια πριν. Άλλωστε ποιος παπάς θα μας πει τι είναι αμαρτία και τι όχι; Όποιος μας τύχει; Ή όποιος μας συμφέρει; Άλλος επιτρέπει πολλά (Ζακύνθου) και άλλος τίποτα. Είναι δικαιοσύνη Θεού αυτή;
       Οι Θρησκείες υπεχώρησαν από το 99% των επιχειρημάτων τους και περιορίσθηκαν σε θέματα όπου δεν προχώρησε πολύ ακόμα η επιστήμη, όπως στη λειτουργία του εγκεφάλου και σε ψευτο-διλλήματα όπως πώς ερμηνεύεται η συνείδηση, λες και υπάρχει ακριβής ορισμός ή λες και τα ζώα δεν έχουν συνείδηση (βλ. περιοδικό Focus Νοέμβριος 2001). Ο Τούρκος έχει τουρκική συνείδηση και ο Αλβανός αλβανική κ.λπ. Όσοι ασχολούνται με ζώα γνωρίζουν ότι τα ζώα έχουν ψυχολογία ανάλογη με τον άνθρωπο. Αν είχαν και ψυχή λόγω εγκεφάλου, πως τα σκοτώνουμε και τα τρώμε; Τι θα μας πουν στον άλλο κόσμο; Κι αν δεν υπάρχει άλλος κόσμος, τι νόημα έχει να μιλάμε περί ψυχής; Κι αν δεν έχουν ψυχή τα ζώα τότε δεν έχει και ο άνθρωπος διότι όπως είδαμε είναι ζώο. Αλλά τι είναι άνθρωπος και τι δεν είναι; Ούτε εδώ υπάρχει απάντηση διότι οι σύγχρονοι βιολόγοι μας λεν ότι τα είδη δεν ορίζονται. Γιατί να είναι άνθρωπος ο Homo Sapiens και να μην είναι ο Νεάντερνταλ ή ο Αυστραλοπίθηκος, ή ο πίθηκος; Όλα διαφέρουν μερικές μεταλλάξεις (ίδια ψύχη με ίσα δικαιώματα έχει ένας πανύβλακας με τον Αϊνστάιν;) ένας κανονικότατος εξαδάκτυλος (υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα (ΝΕΤ)) σε χέρια και πόδια είναι και αυτός άνθρωπος;
     Επομένως όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την ΠΛΑΝΗ όλων των θρησκειών την ανυπαρξία ψυχής και Θεού, το ότι ο άνθρωπος είναι ζώο, το ότι η εξέλιξης έγινε μόνη της, ερμηνεύεται κλπ. Όλα τα ζώα έχουν πολύπλοκο εγκέφαλο ο οποίος οργανώνεται με τον ίδιο τρόπο πάντοτε με τα εμπειρικά νευρωνικά δίκτυα βλ. λέξεις στο ιντερνέτ και στο κείμενό μου «Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος». Ο πίθηκος μαθαίνει 3.000 έννοιες με σχήματα. Το δελφίνι χρησιμοποιεί 400 φθόγγους (ήχους) σε συνδυασμούς έναντι 30 του ανθρώπου και έχει 1 κιλό εγκέφαλο. Αν υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος λόγω της ικανότητας της ομιλίας έχει ανωτερότητα ή ψυχή, τότε, το δελφίνι είναι ανώτερο από τον άνθρωπο και έχει ψυχή!
Εκτυπώστε αυτό το άρθρο!

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το πολύ καλό σας άρθρο. Ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η μονη διαφορα του απο τα ζωα ειναι η εξυπναδα και ολος ο πολιτισμος που εχει δημιουργησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, αλλά αυτό οφείλεται στις επιβιωτικές μεταλλάξεις και τη φυσική επιλογή επί αυτών που συνέβησαν τα τελευταία 7 εκ. χρόνια, οι οποίες βελτίωσαν την ανατομία της γλώσσας και άρα της ομιλίας, σε συνδιασμό με τη βελτίωση του κροταφικού λοβού και της ακοής που με την ανάδραση, μας έδωσε την ικανότητα ηχιτικής συνενόησης κ.ο.κ.

      Διαγραφή