Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Οράματα

Σε χειρουργεία συμβαίνει το εξής φαινόμενο: μεγάλα χειρουργεία με βαριές εγχειρήσεις πολλοί ασθενείς φτάνουν έως και το εγκεφαλικό θάνατο εν μέρει και επανέρχονται στην ζωή. Και τότε διηγούνται ότι πετούσε η ψυχή τους μέσα στην αίθουσα της επέμβασης και έβλεπαν γύρω όλα τα αντικείμενα στο χειρουργείο και τους γιατρούς και τον εαυτό τους ξαπλωμένο στο κρεβάτι. Περιέγραφαν τα γεγονότα και μετά περνούσαν από μια σήραγγα που στο τέλος είχε φως και αισθάνονταν γαλήνη σαν να πήγαιναν στο παράδεισο. Αλλά κάποιος τους φώναζε και γύριζαν πίσω και ένιωθαν να τους επαναφέρουν οι γιατροί με την βία στην ζωή και ξυπνούσαν και διηγούνταν όλα αυτά.Αυτά τα φαινόμενα τα διατυμπανίζουν πολλοί σαν απόδειξη της άλλης ζωής και την ύπαρξη ψυχής.

Έγινε όμως το εξής πείραμα. Έστησαν μια φωτεινή ταμπέλα με μεγάλες ευδιάκριτες λέξεις σε μεγάλο χειρουργείο την οποία άναβαν όταν κάποιος ασθενής κινδύνευε να πεθαίνει. Τις λέξεις δεν τις ήξερε κανένας εκ των προτέρων. Το αποτέλεσμα: ΚΑΝΕΙΣ από τους κινδυνεύσαντες και επανελθόντες στη ζωή δεν μπόρεσε να πει τι έγραφε η φωτεινή επιγραφή την στιγμή που τάχα πετούσε η ψυχή και διηγούνταν όλα όσα είδε!Και την παρούσα έρευνα την έδειξε σε video η ΝΕΤ πριν 10 χρόνια.

Επίσης ήλεγξαν με μαγνητικές τομογραφίες τους εγκεφάλους των ασθενών την στιγμή που κινδύνευαν να πεθάνουν και βρήκαν ότι πάντα έμενε ζωντανό ένα μικρό τμήμα του εγκεφάλου, το ίδιο πάντα, που δημιουργούσε τις ίδιες ψευδαισθήσεις.
Εκτυπώστε αυτό το άρθρο!

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Θεόδωρε. Αυτό με το πείραμα στο χειρουργείο δεν το ήξερα!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή