Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Λίγα λόγια για την Κβαντική και τον θεό

Ο πιο αρμόδιος να μιλήσει για αυτήν είναι ο Steven Weinberg Νομπελίστας στη Κβαντική το 1979 και από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μας: "ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ" και το βιβλίο του "ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ".

Στο πρώτο του βιβλίο αφιερώνει 30 σελίδες στο κεφάλαιο "Για τον θεό" και αναφέρει ξεκάθαρα ότι αποκλείεται τελείως να έχει καμία σχέση η τυχαιότητα της Κβαντικής με την ύπαρξη θεού και Δημιουργού.

Η άποψη η δική μου για την τυχαιότητα των κβαντικών φαινομένων στον μικρόκοσμο είναι μάλλον ότι είναι πλάνη. Τα σωματίδια εκτρέπονται "τυχαία" στις συγκρούσεις ίσως διότι σε πειράματα 1-1 αν πρόκειται π.χ. για ηλεκτρόνια δέχονται τρισεκατομμύρια ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις από εκπομπές δορυφορικών και επίγειων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και κινητών τηλεφώνων κλπ. και εκτελούν ίσως υπερπολύπλοκες ταλαντώσεις που φυσικά είναι αδύνατον να παρατηρηθούν παρά μόνο σαν "τυχαία" εκτροπή προς "τυχαία" κατεύθυνση στις "κρούσεις" που είναι πάντα εξ "αποστάσεως" λόγω του νόμου του αντιστρόφου του τετραγώνου της άπωσης. Όσον αναφορά την κρούση ηλεκτρονίου - πρωτονίου που δεν αναφέρεται πουθενά τι συμβαίνει δεν αποκλείεται να περνά το ένα μέσα από το άλλο όπως τα νετρίνα που διαπερνούν κατά δισεκατομμύρια την γη χωρίς σχεδόν καμία εκτροπή.

Και άλλες 30 σελίδες στο κεφάλαιο "Για την φιλοσοφία" όπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρέπει να πάψουμε να φιλοσοφούμε όπως φιλοσοφούσαμε επι 2000 χρόνια Χριστιανισμού και πρέπει να φιλοσοφούμε με βάσει την πραγματικότητα που είναι η Θεωρία της Εξέλιξης με τις μεταλλάξεις και την φυσική επιλογή και τον ανταγωνισμό όπως αυτή περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια στα Παγκόσμια Best Sellers συγγράμματα του Richard Dawkins Βιολόγου και Ζωολόγου στην Οξφόρδη επί 35 χρόνια.

Το "Εγωιστικό Γονίδιο" και "ο Τυφλός Ωρολογοποιός" είναι τα πιο διάσημα που εκδόθηκαν 100δες φορές σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Κάτοπτρο και Σύναλμα, και τελευταία μέσα στο 2008 ξαναεκδόθηκε και κυκλοφόρησε σε νέα Επετειακή Εκδοση 30ετίας το "Εγωιστικό Γονίδιο" ανανεωμένη με πάνω από 500 σελίδες, και το παρήγγειλα προσωπικά και το προώθησα στις προθήκες των κεντρικών βιβλιοπωλείων της Κοζάνης και το διαφήμισα και πωλήθηκαν αρκετά κομμάτια.

Θεόδωρος Ι. Βαρδάκας

Εκτυπώστε αυτό το άρθρο!

2 σχόλια:

  1. ΘΟΔΩΡΕ

    ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, αλλά να γίνεις πιό συγκεκριμένος και να μας λές και ποιός είσαι, και να διαβάσεις και τα νεώτερά μου του Ιουνίου 2015 και μετά που είναι περίπου 20 αναρτήσεις. Εκεί θα δείς ότι ύλη, μάζα και αδράνεια είναι το ίδιο πράγμα και τα ηλεκτρόνια και τα κουάρκ έχουν μηδενικές διαστάσεις και υπάρχουν μόνο ως πεδία που αλληοεπιδρούν, και το Σύμπαν προέρχεται εκ του μηδενός και αναπαράγεται συνέχεια εκ του μηδενός και η τεράστεια ενέργεια και ύλη του ισούται με μηδέν (Hawkins St.).

      Διαγραφή